Vad gör en entreprenadingenjör?

East Sweden Business School

Vad gör en entreprenadingenjör?

Entreprenadingenjör

Hej Elizabeta! Berätta vem är du och hur kommer det sig att du valde just utbildningen till entreprenadingenjör?

- Jag blev nyfiken på själva rollen när jag läste vad en entreprenadingenjör gör. Jag gillar när det händer många olika saker på arbetet och ville jobba i en bransch där jag kan utvecklas men också vara med och påverka.

Hur skulle du beskriva ed dag på jobbet?

- Arbetsuppgifterna kan skilja sig väldigt mycket från ena dagen till den andra. Jag kan ha en tydlig plan i min kalender men dagen kan sluta i något helt annat.

- Jag är oftast på jobbet kl 7 på morgonen, tar min första kopp kaffe och kickar igång datorn. På förmiddagen kan jag ha möte där jag antigen skriver protokoll eller håller i mötet själv. Runt kl 12 äter jag lunch och efter det arbetar jag med tex KMA-frågor, upprättar arbetsmiljöplaner, ekonomiuppföljning, diskuterar projektledning- och byggledningsfrågor med seniora kollegor, ringer samtal, arbetar med granskning av olika dokument mm. Jag går skyddsronder och gör även platsbesök på våra projekt för att hålla mig uppdaterad vad som händer och att arbetet flyter på. I slutet av dagen tidrapporterar jag och checkar ut för dagen.

- Att arbeta som junior projekt- och byggledare är som att ha väldigt många små jobb samlat i ett och detta gör att jag varje dag går till jobbet med ett leende på läpparna och med en ständig öppenhet och nyfikenhet om vad som kan ske just idag.

Berätta om utbildningen. Vad fick ni lära er och hur var upplägget?

- Utbildningen har gett mig kunskaper i tex vilka regelverk som gäller för leveranser, jag har färdigheter i att ta fram underlag för kalkylering och inköp, logistikfärdigheter, kompetenser att följa upphandlingar och att hantera olika IT-verktyg.

Hur tänker du kring praktikperioderna under utbildningen?

- Det är det bästa med utbildningen, att prova på det jag utbildar mig till. Jag fick vara på två olika praktiker en längre tid och på så sätt lärde jag känna arbetsplatsen och de som arbetar i projektet väldigt bra.

Har du något tips till personer som just nu står inför valet att välja utbildning?

- De faktorer som är viktiga inför valet av utbildning är vad man har för drömmar och intressen. Sedan är det viktigt att titta på framtidsprognoser vad gäller utbildningar för att få större chans till arbete efter avslutade studier.
Läs mer om Entreprenadingenjör

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: East Sweden Business School

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.