Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 24 träffar
12

Att jobba som byggnadsingenjör

Byggnadsingenjör är ett varierande yrke och din arbetsplats kan vara ett kontor såväl som en byggarbetsplats. Arbetsmöjligheterna är många och du har goda förutsättningar för att få jobb direkt efter avslutade studier.

Du kommer att få arbeta med innovativ teknik för att bland annat skapa digitala modeller av byggprojekt. Att vara kreativ och lösningsorienterad är därför en fördel i yrket.

Är ledarskap något du brinner för kan du satsa på att tidigt i din karriär bli arbetsledare för att sedan, efter några års jobberfarenhet, bli befordrad till platschef.

Utöver alla dessa möjligheter skulle du som byggnadsingenjör även få vara med och skapa vårt framtida samhälle. Där du får ta dina modeller från skissbordet till att se dem växa fram i verkligheten.

byggnadsingenjör - utbildning

Utbildning - byggnadsingenjör

Eftersom att det finns många olika sätt att bli byggnadsingenjör så finns det också många olika utbildningar att välja mellan. Vanligt i de flesta utbildningarna är att du kommer få fördjupade kunskaper om byggbranschen och dess olika dicipliner. Du kommer lära dig om att samordna byggprojekt med alla involverade intressenter. Utöver det innehåller utbildningarna ofta modelleringskurser samt kurser om hållbar utveckling, med miljö- och kvalitetssäkring.

Många utbildningar har även praktikperioder, så kallade Lärande i Arbete (LIA). Under LIA-perioden får du praktisera dina teoretiska kunskaper på ett riktigt företag med riktiga arbetsuppgifter. Där kommer du få värdefulla erfarenheter och insikter i yrket såväl som kontakter för arbetslivet.

Här ovan hittar du alla utbildningar som vi har på Studentum. Hoppas att du hittar en för dig!

Jämför dina favoriter