"Internationell Resekonsult på TEC har allt jag behöver"

Jacob Lövgren, 28 år från Stockholm, drömmer om att jobba inom resebranschen och valde därför att läsa till Internationell Resekonsult på Travel Education Centre (TEC). TEC hade allt Jacob behövde för att få en gedigen och kvalitetssäkrad utbildning inom resebranschen, så valet var därför lätt. Nu har han siktet inställt på drömjobbet. Läs Jacobs egen berättelse om studierna och framtidsplanerna

Travel Education Centre

Ett steg närmare drömjobbet

Jag studerar sedan hösten 2012 på Travel Education Centre i Norrtälje med inriktning Internationell Resekonsult och tar examen våren 2014. Jag valde att studera på TEC för att jag ville ta ett steg närmare mitt drömjobb och TEC har allt jag behöver för att få en gedigen och kvalitetssäkrad utbildning inom resebranschen. Faktorer som att lärarna och föreläsare kom från branschen och att skolan hade den eftertraktade IATA:n gjorde att valet var lätt. Dessutom var skolan välkänd inom branschen och hade tidigare visat upp fantastiska resultat och hade väldigt nöjda studenter.

Bland de 220 IATA-auktoriserade skolorna i världen har TEC tagit sig in på en femte plats med bäst resultat. Detta såg jag som ännu ett tecken på skolans höga kvalité. Här skulle jag få en bra plattform att stå på inför min kommande karriär i resebranschen. Med IATAn skulle jag kunna arbeta på internationella flygplatser runt hela världen och det är just det jag drömmer om att få göra.

Jacob läser utbildningen Internationell Resekonsult på Travel Education CentreKnyt värdefulla kontakter

Utbildingen är upplagd på två år och motsvarar fyra terminer på heltid. En tredjedel av utbildning är så kallad LIA (Lärande i arbete) Här får vi praktisera våra kunskaper under utbildningen och samtidigt knyta värdefulla kontaker inför framtiden.

Vi läser kurser som rör hela branschen, allt från bokningssystemen som Amadeus, Gallileo samt Sabre för att nämna några, till företagsekonomi, presentationsteknik, destinationskunskap och paketering/marknadsföring. Alla kurser är relevanta och gör oss redo för att ¨direkt efter utbildningen kliva in i rollen som internationell resekonsult. Enkelt sagt blir vi experter på jordens alla smultronställen, ett levande lexikon som vet vart, när och hur man ska besöka platser över hela världen.

Samlar tankarna inför skoldagen på bussen

Skolan ligger ett stenkast utanför centrala Norrtälje på en gammal militäranläggning. Idag är området ombyggt till ett campusområde med massa studentbostäder, caféer och restaurang. Jag har valt att pendla från Stockholm och det har fungerat utmärkt. SL har bekväma bussar som tar mig upp till skolan från Tekniska Högskolan på ca 50 minuter. Jag uppskattar verkligen den tiden på morgonen då jag bara kan sitta på en buss och samla tankarna inför skoldagen.

Vi är ca 30 personer på min utbildning och cirka hälften pendlar från Stockholm, de andra har skaffat boende uppe på campus och verkar trivas bra. Utbildingen sätter press på studenterna att vara öppen och utåtriktad och att våga ta för sig. Vår klass har en fantastisk sammanhållning med högt i tak, där det diskuteras för fullt och alla har sina åsikter.

Valmöjligheterna efter utbildningen är många

Utbildningen till Internationell Resekonsult gör mig verkligen redo för allt inom resebranschen. Jag kommer kunna välja mellan att arbeta på resebyrå, flygbolag, kryssningsfartyg, ja allt man kan tänka sig. Mitt sikte är i alla fall inställt på att arbeta för något flygbolag och gärna ute på en flygplats.

Mycket har jag varit med om under den här studietiden och det är svårt att sätta fingret på vad som har varit roligast, men att få göra min LIA på Turkish Airlines var fantastiskt givande och inspirerande.

Sen har jag även fått vänner för livet samtidigt som jag har träffat intressanta personer inom branschen. Jag kan varmt rekommendera utbildningen och skolan om du vill ta ett enormt steg in i resebranschen och samtidigt träffa vänner för livet!
Läs mer om TRAC turism- och resekonsult med IATA

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Travel Education Centre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.