Utbildningen för dig som vill jobba med turism

Joel Hedman, 29 år från Stockholm hade jobbat som guide i flera år innan han valde att läsa utbildningen Internationell Reseagent, inkommande turism på Travel Education Centre (TEC). Joel är mycket nöjd med utbildningen där karriärmöjligheterna är många.
– Om man verkligen vill jobba med besöksnäringen är det på TEC man ska vara eftersom alla som jobbar här har lång erfarenhet av branschen och därför också kunskap och kontakter, berättar Joel.

Travel Education Centre

Internationell Reseagent, inkommande turism på Travel Education CentreVarför valde du att läsa utbildningen Internationell Reseagent, inkommande turism?

– Jag har guidat turister i Stockholm i drygt tre år nu och jag älskar det! Problemet är att vi inte får så mycket turister året runt i Sverige, allt fokus hamnar på sommaren. Jag vill vara med och ändra på det och gå djupare in i branschen. Stockholm och Sverige har otroligt mycket att erbjuda och jag vill vara med bakom kulisserna med att skapa upplevelsen.


Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– När jag började kändes allt ganska luddigt men ju längre utbildningen fortgick desto mer förstod jag vikten av alla delar och hur de hörde ihop. Vi har varit i nära kontakt med branschen i form av galor och mässor där kunskapen kommit väl till pass. Utbildningens ledningsgrupp är alla aktiva inom turismen sedan många år.

– Utbildningen innehåller en stor blandning kurser, allt ifrån Business English, Paketering och Företagsekonomi till Hållbar turism och Destinationskunskap.

– Praktik är en stor del av utbildningen. Vi har två LIA-perioder, totalt 24 veckor och det är här man verkligen får lära sig. Den första perioden är avsedd för utlandspraktik, för att få input på hur turismen hanteras i länder med mer erfarenhet, medan den andra perioden förhoppningsvis blir din framtida arbetsplats.

Hur är lärarna på utbildningen?

– Vi har en bred stab lärare och föreläsare som alla har häpnadsväckande yrkeserfarenhet. Blandningen är väldigt gynnsam eftersom det underlättar med omväxling. Det som är extra roligt är att en av våra lärare är väldigt flexibel och lyssnar till om vi vill ha in speciella föreläsare som passar kursen.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Karriärmöjligheterna är många men jag är ganska inriktad på att jobba med inkommande turism till Stockholm, antingen på en existerande DMC (Destination Management Company) eller starta eget. Visit Stockholm ligger nära hjärtat.

Joel läser Internationell Reseagent, inkommande turism på Travel Education Centre

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Jag kommer nog alltid att fortsätta utbilda mig! Just nu pluggar jag till öldomare genom svenska hembryggarföreningen parallellt med TEC, dessutom är man aldrig fullärd i vad Stockholm och Sverige har att erbjuda!

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Måste nog vara besöket på WTM (World Travel Market) i London. Det var väldigt roligt att få se ”verkligheten” på en sådan stor mässa.

Varför skulle du rekommendera Internationell Reseagent, inkommande turism på TEC till andra?

– Om man verkligen vill jobba med besöksnäringen är det här man ska vara eftersom alla som jobbar här har lång erfarenhet av branschen och därför också kunskap och kontakter. Enligt mig finns det ingen roligare bransch att jobba med!

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?

– Välj din praktikplats med omsorg och delta i så mycket tillställningar som möjligt. Det är viktigt att träffa de som är aktiva i branschen.Läs mer om Travel Education Centre

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Travel Education Centre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.