Väl förberedda för arbetslivet

På TEC erbjuds tre kvalificerade yrkesutbildningar; Reseledare och Internationell Tour Manager, Internationell resekonsult och Projektledare mötesdesign. Alla tre utbildningarna är utformade för att ge studenterna den praktiska kunskap som krävs för att konkurrera på arbetsmarknaden. För Eric, Kristin och Anna var detta ett stort plus för varför de valde just en KY-utbildning hos TEC.

Travel Education Centre

Eric har gått TECs KY-utbildning till Reseledare och internationell tour managerReseledarutbildning med breda möjligheter
Eric är 21 och gick klart sin utbildning till Reseledare och internationell tour manager i maj 2008. Idag arbetar han som resesäljare på en ledande researrangör av golfresor. Något som han är mycket nöjd med.

Efter studenten försökte Eric hitta jobb, men upptäckte ganska snart att det var svårt utan utbildning. KY-utbildningen på TEC kände han passade eftersom den var inriktad just på att ge jobb när man blev klar och gav goda chanser att jobba utomlands. Ytterligare ett plus var bredden på utbildningen och att många ämnen även kunde komma till användning vid andra jobb än just reseledare.

En framtid i resebranschen med TEC
Medan Eric har gått vidare till jobb pluggar Kristin fortfarande för att slutföra sin utbildning till Internationell resekonsult. Precis som för Eric är Kristins främsta mål att få jobb efter avslutad utbildning. Kristin är 28 och har tidigare arbetat som guide för Fritidsresor och som Guest Relation Manager i Turkiet. Att få jobb i branschen utan utbildning eller många års erfarenhet är svårt – därför valde hon att börja plugga på TEC. Kristin säger:

- Utbildningen har alla delar med vad jag behöver för att få in foten i arbetslivet. Samt att vi får IATA och praktikperioder som gör det ännu lättare att få ett arbete efter avslutade studier. Den enda skolan som är slagkraftiga i konkurrens med French Chateau.

Nu ser Kristin fram emot en arbetsmarknad med många möjligheter. Bredden i utbildningen innebär att hon kan söka en stor bredd av olika tjänster, och speciellt IATA och praktikperioderna känner hon gör henne mycket konkurrenskraftig. Det roligaste med utbildningen?
Definitivt praktikperioderna säger Kristin.

Kristin (t.h.) går KY-utbildning till Internationell resekonsult på Travel Education CentreEn framtid inom event och projektledning
Även för Anna är praktiken som utbildningen erbjuder bland det viktigaste och mest positiva med utbildningen. Givetvis gör de kompetenta och engagerade föreläsarna sitt de också. Anna är 24 och går efter några års arbete som konditor nu andra året på TECs KY-utbildning i Mötesdesign Projektledare. Anna ville byta yrke för att få mer direktkontakt med människor och sökte sig specifikt mot mötesindustrin. Det kände hon krävde mer kunskap från hennes sida och på så sätt hittade hon TEC. Anna säger:

- Om man vill jobba inom mötesindustrin, allt från event till konferenser och kongresser så är detta en mycket bra grund. Man träffar många duktiga och inflytelserika människor från branschen och man får chansen att skapa sitt eget nätverk av kontakter.

Över huvud taget är Anna mycket nöjd med utbildningen. Det bästa så här långt är för henne att åka till Barcelona för att besöka en av branschens stora mässor.

- Vi åkte ner för att besöka en mässa som heter EIBTM, en mässa för mötesindustrin som nu årligen arrangeras i Barcelona. En resa som verkligen gav oss perspektiv för hur otroligt stor denna industri är och vilka möjligheter som finns.

Bra minnen från TEC
Även Eric har bra minnen från tiden på TEC. Han beskriver sin tid på utbildningen som ”sjukt rolig”. På två år hann det hända mycket, och så här säger Eric om varför han rekommenderar utbildningen till andra:

- För att man lär sig så extremt mycket om sig själv och andra människor. Plus att du kommer få se en hel del länder! Jag hann med på 2 år, 12 länder, 5 månaders reseledande samt en utbildning! Man har sjukt roligt under de 2 åren!

Dessutom har skolan bra lärare och fina lokaler – även om Kristin gärna hade sett lite mer pedagogisk undervisning och lite mys på skolan. Eric säger:

- Lärarna var riktigt bra, hämtade direkt ur arbetslivet, vilket gav mycket då man kände att de visste vad de snackade om… Lokalerna är kanonfina, helt nyrenoverade. Det sköna med skolan är att den är relativt liten vilket gör att man lär känna de andra klasserna bra.

Anna kan inte annat än att hålla med. Hon säger:

- Våra lärare är handplockade direkt ur arbetslivet och mycket professionella. Lokalerna som vi sitter i idag är nyrenoverade och var innan kalsongförrådet för militärer. Klassen består i dag av 9 tjejer i alla åldrar. Vi har alla olika bakgrund och intressen så vi funkar väldigt bra tillsammans.

Eric är ju redan färdigutbildad och ute i arbetslivet. För de andra två väntar en spännande tid. Båda ser fram emot en växande marknad och känner sig väl förberedda för många olika möjligheter. Om några månader är det dags. Tills dess fortsätter de att förbereda sig för alla nya upplevelser som väntar.Läs mer om Travel Education Centre

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Travel Education Centre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.