Om utbildningen

Utbilda dig till Fastighetstekniker
Är du en problemlösare med ett stort intresse för teknik? Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system.
Fastighetsbranschen ser stor brist på denna yrkesroll och du har därför goda möjligheter att få ett jobb efter utbildningen. I utbildningen lär du dig mer om verktyg, material och mätinstrument som du sedan kommer använda dig av i ditt arbete. Som fastighetstekniker kan du vara anställd på ett fastighetsbolag, kommunen eller ett företag som säljer tjänster till ett bostadsföretag.
Hur ser en arbetsdag ut?
Moderna fastigheter har avancerade datorstyrda system för att reglera inomhusklimatet och för att energiförbrukningen ska hållas så låg som möjligt. För att sköta de här systemen krävs kunskaper om styr- och reglerteknik, hur systemen ska underhållas, justeras och repareras. En fastighetstekniker har i uppgift att ansvara för värme- och ventilationssystem, sköta värmeväxlare för fjärrvärme, fläktar, värmepumpar och annan teknisk utrustning. Arbetet som fastighetstekniker varierar och du har stora möjligheter att själv påverka och styra ditt arbete.
Kommande kursstarter
Varför välja YrkesAkademin Vux?
Samarbete med branscher
Praktik/LIA
Bra kontakter med näringsliv
Så ansöker du
- Grundskolekompetens eller motsvarande
- Grundläggande nivå i Svenska/svenska som andra språk
- Matematik
Svenskt B-körkort är en fördel (krävs ofta vid anställning)
Engelska är meriterande
Kursinnehåll
Fastighet Bas 800p
- Praktisk ellära
- Elkraftteknik
- Fastighetsförvaltning
- Fastighetsservice VVS
- Fastighetsservice byggnader
- Systemuppbyggnad
- Värmelära
- Luftbehandling
Påbyggnad Fastighetsskötare 500p
- Fastighetskommunikation
- Sanitetsteknik 1
- Växtkunskap fastighetsskötsel
- Yttre miljö maskiner och verktyg
- Yttre miljö anläggningar
Påbyggnad Fastighetstekniker 600p
- Entreprenörskap
- Fastighetsautomation 1
- Distribuerade styrsystem
- Mät- och styrteknik
- Mät- och reglerteknik
- Programmerbara styrsystem
Upplägg
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Arbetsplatslärande (APL) är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa kontakt och att söka jobb.
Intresseanmälan
Vi hjälper dig att lyckas!
YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...