Visa studentum.se som: Mobil

CNC-operatör

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Borlänge, Falun, Kalix
62 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-03-22 - Falun
Sista ansökan: 2021-02-02

CNC-operatör

CNC-operatör

Snacka om framtidsjobb –ny teknik inom industrin gör att efterfrågan ökar på CNC-operatörer. I det här yrket är du en viktig del i både svensk och internationell trä- och metallindustri. Noggrannhet är viktigt – många gånger handlar det om hundradels millimetrar då du får möjligheten att sköta datorstyrda maskiner vid tillverkning genom t.ex. fräsning, svarvning, borrning och gradning. CNC-operatören är med i hjärtat av produktionen och ansvarar för allt från kvalitetssäkring av produktionsflöden till dess att produkten är färdig.

Hur ser en arbetsdag ut?

Uppgifterna kan variera beroende på storleken av företag. Jobbar man på ett större företag är oftast yrket mer inriktat på maskinkörning och kontrollmätning. Medan du på ett mindre företag jobbar mer med programmering. Det vanligaste är att man som CNC-operatör är inriktad antingen mot fräsning, svarvning eller mot borrning i produktionen, men man kan växla mellan uppgifterna. Ibland ingår allt från att programmera maskiner utifrån ritningar till att planera, övervaka och kontrollera maskinernas arbete.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Arbetsplatslärande (APL) är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa kontakt och att söka jobb.

För mer information om CNC-operatör , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha grundskolekompetens eller motsvarande.

Ansökan till kommunens vuxenutbildning lämnas in till den kommun där du är folkbokförd.Undervisningen sker i Borlänge men du ansöker via Falu kommun. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. 

YrkesAkademin Vux

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: CNC-operatör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin VuxGör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen CNC-operatör från YrkesAkademin Vux, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: