Masterprogram i turism och hållbar utveckling

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
Klassrum
120 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Umeå
Höst 2023

Umeå
Höst 2023

Om utbildningen

Över hela världen ses turism som en möjlighet att skapa nya jobb och ekonomisk tillväxt. Utvecklingen av framgångsrik och hållbar turism kräver omfattande insikter i komplexa socioekonomiska och politiska sammanhang som påverkar turismen, på lokal, regional, nationell och internationell nivå, samt goda insikter i sambandet mellan ekonomiska, sociala och miljömässiga förutsättningar och effekter av turism. Studiespråket är engelska.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet: Filosofie kandidatexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng (mostv). Särskildbehörighet: Minst 90 högskolepoäng i Turism/ Geografi/ Kulturgeografi/ Regionalvetenskap/ Planering/Hospitality/ Hotell och restaurang management/ Service management/ Fritid/ Rekreation/ Park Management, ellermotsvarande turismrelaterade ämnen. Dessutom krävs En B/6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00
Fax 090-786 99 95


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 36 recensioner.
Se alla skolans recensioner