Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkesutbildning

Diplomerad Trädgårdskonsult - Göteborg

Längd
90 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Längd
90 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Få mer information om utbildningen 👍

Diplomerad Trädgårdskonsult - Göteborg

Vill du arbeta med eller starta eget inom trädgårdsdesign, odling, skötsel och trädgårdsanläggning? Här får du en grundläggande utbildning med stort fokus på hållbarhet.

På den här diplomkursen får du en bred grundutbildning som ger dig möjlighet att arbeta inom ett flertal olika områden när det gäller trädgård och odling. Du ges också kunskap i företagande och ekonomi, något som är viktigt antingen du arbetar som anställd eller startar eget. Vi gör flera studiebesök hos yrkesodlare och i privatträdgårdar, där du får ta del av kunskap och tips samt knyta viktiga kontakter.

Mål

Efter avslutad utbildning ska du ha bred och grundläggande kunskap inom trädgård och odling. Du har fått lära dig om bland annat utformning, odling, anläggning, växtkunskap, skötsel och beskärning, allt utifrån ett ekologiskt och hållbart perspektiv. Du ska ha fått kunskap om design och utformning, förståelse för årstidernas påverkan, de olika behoven av skötsel under året, hur man odlar för att maximera skörd men också för trädgårdens bästa.

För att bli diplomerad krävs att du har gjort diplomeringsuppgiften samt att du har minst 75% närvaro. Du är själv ansvarig för att ta dig till de olika studiebesöksplatserna men vi försöker givetvis att ordna samåkning i så stor utsträckning det går.

För mer information om Diplomerad Trädgårdskonsult - Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Innehåll

Utbildningen består av platsbundna träffar i form av teori, praktik och studiebesök. Som ett moment i utbildningen ingår också ett diplomeringsarbete som vi tillsammans går igenom i slutet på kursen. Under kursens gång lägger vi stor vikt vid det hållbara och ekologiska perspektivet. Också det lustfyllda och kreativa skapandet och målsättningen att njuta av odlingar och trädgårdar har sin plats i denna kurs.
Utbildningen är uppdelad på följande huvudområden:

  • Livskvalitet och hälsa, hållbarhet och ekologi, nyttodjur
  • Trädgårdsåret, kalender och skötsel
  • Trädgårdsdesign, anläggning och växtkunskap
  • Jord, odling och beskärning
  • Ekonomi och egenföretagande
  • Flertalet studiebesök
  • Diplomeringsuppgift
  • (fördjupningsområde)

Undervisningen pågår under en termin på ondagar kl. 9:00-16:30. Utbildningens studietakt motsvarar 40% av heltidsstudier. Utbildningen pågår under 10 veckor och omfattar 90 lärarledda timmar, därutöver förväntas du avsätta ytterligare ungefär 5 timmar per vecka för egenstudier.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Trädgårdskonsult - Göteborg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Väst
Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...

Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Highlights