Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Frontendutvecklare

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Karlstad
Klassrum
2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-08-28 - Karlstad
Sista ansökan: 2023-04-11

Videoreportage

Frontendutvecklare

Som Frontendutvecklare jobbar du med modern webbutveckling.

Idag är mobilen och plattan de vanligaste enheterna för att komma i kontakt med ett företag och dess webbplats. Det ställer stora krav på anpassning till den nya tekniken och efterfrågan på Frontendutvecklare växer. Behovet är stort hos såväl webb- och kommunikationsbyråer som hos it-konsulter, men även bland företag i andra branscher.

Som Frontendutvecklare skapar du med hjälp av kod det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Du kommer huvudsakligen att arbeta med modern webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS.

På den här utbildningen får du specialiserade kunskaper inom frontendutveckling med JavaScript men också överblick över angränsande områden som projektledning, testning, backendutveckling och UX/UI. Du kommer att kunna arbeta med att planera, utföra samt identifiera resurser för att kunna utveckla säkra webbapplikationer med frontendutveckling.

Arbetsmarknaden

Den digitala omställningen i samhället medför en ökad efterfrågan på lösningar som videotjänster, molntjänster och e-handel. För att möta efterfrågan behövs innovativa företag och kunniga medarbetare som utvecklar och underhåller infrastruktur och tjänster.

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige. Beräkningar som gjorts pekar på ett behov av över 70 000 nya anställda inom den digitala sektorn fram till 2024, med tyngdpunkt på programmering och systemutveckling. Bristen är det största hotet mot en positiv utveckling av det digitala Sverige.

Efterfrågan på it-kompetens finns inom alla sektorer av samhället och drivs på av den generella digitala transformationen, men också av hårt konkurrensutsatta företag, effektivitetsarbete inom offentliga verksamheter samt politiska ställningstaganden om det hållbara digitala samhället.

För en mjukvaruutvecklare ser framtiden på arbetsmarknaden mycket ljus ut.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav

Lägst betyg E i Programmering 1 eller motsvarande.

Ansökan

Du ansöker vi Folkuniversitetets hemsida.

Reportage

Trygg och effektiv väg till jobb

Monica Björk utbildar sig till Frontendutvecklare på Folkuniversitetet i Karlstad. På utbildningen lär hon sig precis det som krävs på arbetsmarknaden.Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner