YH-utbildning

Frontendutvecklare

Folkuniversitetet Väst , i Karlstad (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Vill du veta mer?

Videoreportage

Frontendutvecklare

Som Frontendutvecklare jobbar du med modern webbutveckling.

Idag är mobilen och plattan de vanligaste enheterna för att komma i kontakt med ett företag och dess webbplats. Det ställer stora krav på anpassning till den nya tekniken och efterfrågan på Frontendutvecklare växer. Behovet är stort hos såväl webb- och kommunikationsbyråer som hos it-konsulter, men även bland företag i andra branscher.

Som Frontendutvecklare skapar du med hjälp av kod det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Du kommer huvudsakligen att arbeta med modern webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS.

På den här utbildningen får du specialiserade kunskaper inom frontendutveckling med JavaScript men också överblick över angränsande områden som projektledning, testning, backendutveckling och UX/UI. Du kommer att kunna arbeta med att planera, utföra samt identifiera resurser för att kunna utveckla säkra webbapplikationer med frontendutveckling.

Arbetsmarknad

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige eftersom den digitala omställningen i samhället skapar en ökad efterfrågan av exempelvis videotjänster, molntjänster, smarta appar och e-handel. Efterfrågan av en frontendutvecklares kompetens finns inom alla sektorer i samhället, företag, organisationer, myndigheter, kommuner och regioner. Du har goda möjligheter hitta din plats i branschen som anställd eller konsult med början i de juniora tjänsterna och med tiden bredda din portfölj och ta dig an alltfler seniora uppdrag.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Arvika
  • Sista ansökan: 2024-04-15

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav

Lägst betyg E i Programmering 1 eller motsvarande.

Ansökan

Du ansöker vi Folkuniversitetets hemsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Reportage

Trygg och effektiv väg till jobb

Folkuniversitetet Väst

Monica Björk utbildar sig till Frontendutvecklare på Folkuniversitetet i Karlstad. På utbildningen lär hon sig precis det som krävs på arbetsmarknaden.

Folkuniversitetet Väst
Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...

Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Highlights