Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Konst- och kulturutbildning

Sångare, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
58 625 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
58 625 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Vill du bli en mångsidig sångare som står på egna ben i en framtida karriär? På Kulturamas sångutbildningar får du verktygen och kunskapen som tar dig till nästa nivå! Vi har tre olika utbildningar som alla är CSN-berättigade: högskoleförberedande, yrkesförberedande och en deltidsutbildning.

Våra sångutbildningar

På vår utbildning Sångare, Stockholm Musikutbildningar 1 får du gedigna kunskaper inom sång, ensemble låtskrivande, och musikproduktion samt verktyg för att kunna söka vidare ut i branschen eller till en högre utbildning som till exempel musikhögskolan eller Kulturamas Sångare, Stockholm Musikutbildningar 2.

Kulturamas Sångare, Stockholm Musikutbildningar 2 riktar sig till dig som har goda förkunskaper och som kanske redan gått en musikutbildning antingen på folkhögskola eller vår egen högskoleförberedande utbildning. Utbildningen förbereder dig inför branschen med fortbildning inom din valda huvudinriktning och med bland annat branschkunskap och företagande som kompletterande kurser.

Sång deltid hittar du på en separat sida.

Sång, Stockholm Musikutbildningar 1

På Kulturamas sångutbildning får du möjlighet att utveckla dig med siktet inställt på musikhögskolan eller på att kunna arbeta professionellt som sångare och artist. Du får jobba med din sångteknik, tolkning, uttryck och känsla. Med utgångspunkt i pop-, rock och soul-repertoaren får du chans att fördjupa och bredda din repertoar och möta publik på konserter med dina tolkningar.

Vår undervisning

Alla våra lärare är verksamma musiker, sångare och artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching.

Med sång som huvudinriktning kommer du att läsa kurser som Sångteknik, Instudering/musikaliskt uttryck, Interpretation/Sceniskt uttryck och Vokalensemble. Dessa kurser läses i masterclassform där du förutom undervisning riktad till dig personligen, även tar del av när andra undervisas och kan på så sätt lära dig ännu mer genom att observera.

Samarbeten och projekt genomsyrar alla våra musikutbildningar och under vissa veckor bryts schemat då du arbetar med projekt som till exempel förberedelse inför konserter eller fördjupar dig inom ett specifikt ämne. Ett antal kurser läses tillsammans med andra inom Stockholm Musikutbildningar 1 som till exempel Låtskrivande, Musikteori, Branschkännedom och Bi-instrument: piano eller gitarr, Ensemble och Musikproduktion. Detta skapar en plattform för kontaktskapande inför ditt framtida yrkesliv. Musikteori, Låtskrivande och Musikproduktion är nivåindelade kurser för att du som studerande ska kunna utvecklas utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter.

Sång, Stockholm Musikutbildningar 2

Vår undervisning

Under ledning av våra professionella pedagoger och musiker, som alla är yrkesverksamma på toppnivå, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig sångare och artist. Du kommer att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Fördjupning

Utbildningen riktar sig till dig som har goda förkunskaper och vill arbeta på en avancerad nivå med din sång. Sångtekniksundervisningen sker i grupp om två - tre personer för att du ska få ut så mycket kunskaper som möjligt både genom att fokusera på din egen sångteknik och när du ser dina klasskamrater undervisas. Utöver sångteknik får du djupgående träning i att utveckla ditt sceniska artisteri och i att sjunga i vokalensemble. Du sjunger tillsammans med musiker i ensemble och kursplanen innehåller även exempelvis musikteori, bi-instrument (piano eller gitarr), musikproduktion och branschkunskap och företagande.

Produktioner

Under utbildningen har klassen eget produktionsansvar, från mindre konserter till mer genomarbetade och större produktioner. Konserterna arrangeras dels på Kulturamas egna scener, dels på andra scener runt om i Stockholm, bland annat på klubbarna Fasching, Engelen, Imperiet och Hard Rock Cafe.

För alla sångstuderande, år 1 och år 2:

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 specialanpassade kvadratmetrar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. På Stockholm musikutbildningar finns en mängd salar för våra olika inriktningar; sex sångsalar, fem ensemblesalar, två större kontrollrum med tillhörande inspelningsstudio, tio musikredigeringsrum och tre mindre övningsrum. Samtliga salar är bokningsbara för egen övning och musikskapande även på kvällstid och helger.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Under åren har många nu verksamma och framgångsrika artister studerat på Kulturamas sångutbildning. Många har även studerat vidare efter Kulturama och är nu eftertraktade sångpedagoger. Efter utbildningen är du väl rustad som sångare/artist för en artistkarriär.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också musikal-, film-, foto- och andra musikutbildningar, som till exempel musikproducentutbildningen, vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta och knyta kontakter.

Vi har goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig.

Vi har samarbete med Åbo musikkonservatorium vilket medför många spännande musikaliska möten.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

Antagning

Audition/prov för utbildningsstart 26/8 2024 sker under våren 2024. Skriv in dig som sökande via Kulturamas hemsida. På fliken för utbildningar hittar du sångutbildningarna. 

För mer information om Sångare, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning, alternativt ha viss yrkeserfarenhet.

Sång, Stockholm Musikutbildningar 1: Du bör ha en musikalisk grund, kanske har du spelat och sjungit i band eller tagit sånglektioner. Alternativt, har du tidigare även skrivit låtar och vill fördjupa din teknik inom sång tillsammans med annat instrument för att ta dig vidare som singer/songwriter. (Efter år 1 kan du som låtskrivare gå vidare till Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2)

Sång, Stockholm Musikutbildningar 2: Du har gått Sång, Stockholm Musikutbildningar 1 eller motsvarande eller har avancerad musikalisk grund och sångvana inom jazz-/rock-och soulgenren. Du bör ha god sångteknik och scenvana. 

Kostnader

46900 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sångare, Stockholm Musikutbildningar 1 och 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights