Visa studentum.se som: Mobil

Låtskrivarlinjen

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Eslöv
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

Låtskrivarlinjen

Låtskrivarlinjen - Eslövs folkhögskola     

Har du en uppsjö av goda idéer som du vill omvandla till ljuv musik? Vill du vara med och vidareutveckla ”det svenska musikundret” genom din kreativitet och konstnärlighet? På låtskrivarlinjen guidar vi dig från idé till färdig låt – här blir du en av framtidens låtskrivare.

Vad är en låtskrivare?

Precis som yrkestiteln antyder, är en låtskrivare en person som skriver text till och ljudsätter musik som sedan tolkas av andra soloartister, band och framträdare. En låtskrivare kan även arbeta mer kommersiellt, till exempel med reklammusik.

Låtskrivarens vardag består av en rad olika arbetsuppgifter. När en låt är skriven arbetar låtskrivaren med att ljudsätta den och slutligen skapa en demo, som sedan erbjuds till försäljning till skivbolag, musikproducenter och artister. De flesta låtskrivare arbetar på frilansbasis men vissa verksamheter inom musikindustrin har egna anställda låtskrivare.

Fördjupa dig inom musik och låtskrivande

Låtskrivarlinjen är en ettårig utbildning som riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikproduktion. För dig som är sångare, musiker eller producent som skriver egna låtar ger utbildningen dig verktyg att förverkliga dina idéer och hitta en väg in i musikbranschen.

Tillsammans med aktiva låtskrivare i landet, till exempel Janne Bark, får du grundläggande kunskaper i komposition, arrangemang och författande av musik och text i olika genrer. Vi utgår från ditt eget uttryck och utforskar olika stilar med fokus på din utveckling och vidgade vyer.

För mer information om Låtskrivarlinjen , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet för att ansöka till Låtskrivarelinjen är fullständiga gymnasiebetyg eller motsvarande.

Ansökan öppnar 1 februari och görs digitalt via vår hemsida, sista ansökningsdagen är den 6 maj.

Examen & Intyg

Intyg

Kurser

Du utvecklas i bland annat:

• Komposition.

• Musikhistoria. Vi utgår från den afroamerikanska traditionen som är roten till flera moderna musikstilar, till exempel pop, rock, blues, jazz och reggae.

• Studio- och ljudteknik. Grundläggande inspelningsteknik i datorstudio. Vi lär oss behärska musikprogram som Logic och Garageband. Praktisk ljudteknik med inriktning på mindre konserter och deltagaruppträdanden är också en del av kursen.

• Ensemble. Grundläggande hantering av de vanligaste instrumenten i samspel enligt afroamerikansk tradition. Vi spelar musik från olika genrer i utbildningssyfte, men fokuserar på de låtar som deltagarna själva har komponerat.

• Instrument och sång. Utveckla ditt instrument till en högre nivå. Undervisningen är gruppbaserad och indelad efter nivå.

• Empowerment. Ta kontroll över din egen situation och skapa dina egna jobb. Kunskap om olika organisationer och organ inom musikbranschen.

• Marknadsföring och kännedom om olika sätt att nå ut som låtskrivare.

• Projekt – turné och inspelningsprojekt.

Fortsatta studier

Vilka möjligheter har jag efter utbildningen?

Med låtskrivarlinjen i bagaget är du rustad att kasta dig ut i musikbranschen. Du har fått ta del av både teoretisk och praktisk kunskap och dessutom anförskaffat dig ett unikt nätverk av kontakter.

Eslövs Folkhögskola

Eslövs Folkhögskola

Genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis. Vi...


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Låtskrivarlinjen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Beställ information

För att få mer information om Låtskrivarlinjen via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner