Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Film- och TV-produktion

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Film- och TV-produktion

Högskolan Dalarna

Drömmer du om en framtid inom film- och tv-produktion? I en bransch som är i ständig utveckling får du i den här utbildningen kunskaper om hur man till exempel skapar dokumentärer, nyhetsinslag eller kortfilmer. Yrken som producent, fotograf eller filmklippare är vanliga efter utbildningen.

Utbildningen bedrivs på Mediehuset i Falun, en unik byggnad rustad med ljudstudio, TV-studio, radiostudio, ljudlab, klipprum och egen biograf. Där bedriver vi en utbildningsverksamhet som sträcker sig från teoretiska studier av audiovisuella mediers betydelse i dagens samhälle, till praktiskt arbete inom områden som grafisk design, bild- och ljudproduktion.

Lärarna har mångårig erfarenhet från film- och TV-produktion eller är akademiskt meriterade. Kameran, mikrofonen och branschledande mjukvaror inom efterbearbetning är dina viktigaste verktyg under utbildningen.

Utbildningen avslutas med en 10 veckors branschförlagd placering på ett medieföretag. Här får du erfarenhet och kontakter som ofta leder till ett arbete.

Utbildningens innehåll

Som student studerar och producerar du bland annat kortfilmer, dokumentärer och olika former av TV-produktioner. Tidigare studenter arbetar främst som fotografer och filmklippare inom nyheter, dokumentär, drama och reklamfilm. Den breda utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas i flera olika riktningar.

Utbildningen kombinerar praktiskt hantverkskunnande med teknisk förståelse och teoretisk reflektion. I seminarier och produktionsredovisningar övar du upp din analytiska förmåga. Genom uppsatsskrivande övas också din förmåga till teoretiskt och praktiskt utforskande av ett fenomen som är kopplat till ämnesområdet.

För mer information om Film- och TV-produktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta med en mängd olika uppgifter i varierande typer av produktioner, både tekniska och konstnärliga. De som genomgått programmet Film- och TV-produktion vid Högskolan Dalarna arbetar idag bland annat som fotografer, filmklippare och bildproducenter inom nyheter, dokumentär och drama.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Falun

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Film- och TV-produktion

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Tv fantasten
19 feb 2023
Kompetenta och närvarande lärare

Det som jag framförallt gillar med den här utbildningen är kombinationen av det teoretiska och praktiska inom bildproduktion samt lärarna. De är både välutbildade och har erfare...

Visa mer
5/5
Hej Hå!
23 jan 2023
Hög standard

Bra lärare, bra teknik, rolig undervisning. Bra förberedelse inför branschen.

Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights