YH-utbildning

Producent – film och tv-drama

Newton , i Stockholm
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

 Producent – Film och tv-drama

Att arbeta som Producent - film och tv-drama

Äntligen en Producentutbildning i Stockholm! Som Producent inom film och tv har du det övergripande ansvaret över produktionen. Det innefattar bland annat ansvar för produktionens budget och säkerställa kostnadstäckning i projektet. Du arbetar även med andra delar av produktionen så som rekrytering, projektplanering, marknadsföring etc. Det är en bred och fartfylld roll med mycket ansvar. Under inspelningen reser du sannolikt med teamet på olika locations. Där upprättas ett lokalt produktionskontor för planering och administration av inspelning samt säkerställer att allt finns för att genomföra arbetet.

Vad kan du förvänta dig

Du kommer att få insyn i processen med att anställa filmteamet. Deltar i samarbetet med underleverantörer både framför och bakom kameran. Lärdom om produktionens alla avtal och förhandlingar med skådespelarnas agenter. Du kommer lära dig rekryteringsprocessen, kompetenskraven och får träna på att söka efter extra personal. Gemensamt för branschen är att det behöver ske snabbt, säkert och hållbart. Utbildningen kommer ge dig värdefulla kontakter med producenter och du får chans att arbeta med både projektutveckling och produktion på ett etablerat film- eller tv-bolag.

Vem lämpar sig utbildningen för?

Utbildningen lämpar sig för dig som har lite erfarenhet i branschen eller har en bakgrund inom ekonomi och projektledning, kanske från en annan bransch. Eller så har du arbetat något år på produktionsbolag inom film och tv och vill ta nästa kliv upp i din karriär.

Som person är du en lösningsorienterad organisatör med ordning och reda. Du är tydlig i din kommunikation och dokumentation och trivs med att förbereda och planera. Du har en förståelse för arbetsprocesser i kreativa näringar och ser fördelar med att arbeta på frilansbasis.

OMFATTNING

330 yh-poäng (1,5-års heltidsstudier.) CSN-Berättigad

För mer information om Producent – film och tv-drama, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Newton Kompetensutveckling Facebook

Behörighet

Grundläggande behörighet

För att uppfylla grundläggande behörighet till yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå.

Ansökan sker på yh-antagning.se

Efter utbildningen

Rollen som Producent leder i första hand till ditt eget företagande - Entreprenör. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som filmproducent, filmproduktionsledare, producent för film och TV-drama, produktionsledare eller TV- och filmproducent.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Producent – film och tv-drama

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Newton
Malmvägen 1
115 41 Stockholm

Newton förbereder dig för framtiden 

Med en yrkeshögskoleutbildning kan du på två år förvandla dina drömmar till verklighet. Få praktisk erfarenhet och värdefulla färdigheter som behövs för en lysande framtid. Valet är ditt, vilken väg väljer du? Systemutvecklare .NET Kravanalytiker Byggnadsingenjör - digitalt byggande Fastighetsförvaltare...

Läs mer om Newton och visa alla utbildningar.

Highlights