Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Manus för film och TV - kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Manus för film och TV - kandidatprogram

Högskolan Dalarna

Är du en person som gillar att skriva och som vill utveckla dina berättelser mot film och tv? I den här utbildningen får du lära dig allt från dramaturgi till dialogskrivning och andra berättelsekomponenter som används i manus. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis manusförfattare.

Ett rikt och personligt språk är en förutsättning för att bli en skicklig författare, det krävs också hårt arbete och tålamod för att kunna etablera sig som filmarbetare/manusförfattare. För att bli framgångsrik på denna resa behöver du också skaffa dig de rätta litterära verktygen.

Manusutbildningen innehåller inga rena kurser i svenska – språket måste du arbeta med att utveckla själv – men bredden och variationen i skrivövningarna ger dig tillfällen att hitta din egen stil. Du skaffar dig också kunskaper för att skriva intressanta och mångfasetterade manus vilket ytterligare stärker dina möjligheter att utvecklas inom yrket:

  • berättelsekomponenter
  • genre
  • dramaturgi
  • karaktärsbygge
  • dialogskrivning
  • redaktionsarbete
  • världsbyggande med mera.

Mediehuset i Falun, där utbildningen bedrivs, är en samlingsplats för en mängd olika medieutbildningar inom film och TV, ljud och musik. En kreativ miljö i en unik byggnad rustad med TV-studio, musikstudio, radiostudio, redigeringsrum och egen biograf. Här har du goda möjligheter att hitta likasinnade studenter, bygga nätverk och genomföra produktioner vid sidan om utbildningen.

För mer information om Manus för film och TV - kandidatprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Efter avslutad utbildning har du kunskaperna som krävs för att arbeta som manusförfattare på långa och korta spelfilmer och TV-serier, och som dramaturg och researcher. Du kommer att kunna bearbeta manus och jobba som redaktör eller lektör åt beställare, tex Tv-kanaler, och produktionsbolag. Dina kunskaper är användbara även i andra medier där man skriver och skapar innehåll utifrån narrativa strukturer: skönlitteratur, journalistik och videospel är sedan länge starkt influerade av filmiskt berättande och dramaturgi. Med dina grundläggande kunskaper i film- och TV-produktion kommer du också att kunna ta plats i ett produktionsteam.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Falun
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Manus för film och TV - kandidatprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights