Folkhögskoleutbildning

Filmlinjen

Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höstterminen se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höstterminen se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höstterminen

  • Klassrum
  • Sundbyberg

Om utbildningen

Plugga film

Filmlinjen är en är bred och heltäckande utbildning där du får kunskaper inom alla filmens områden som regi, manus, klippning, filmfoto, ljud, ljus och filmproduktion. 

Du får kunskaper om både enkel och avancerad filmteknik, som kameror, klipprogram, lampor och ljudteknik och får en djup förståelse för hur filmen fungerar som språk och kommunicerar med sin publik.

Utbildningen är praktisk och varje moment består omväxlande av genomgångar om hur film kommunicerar och filmövningar där ju får omsätta dessa nya kunskaper i praktiken. Deltagarna jobbar tillsammans i filmteam där du får pröva på filmyrkets alla roller. Övningarna utvärderas och du får alltid feedback på resultaten så du kan utvecklas som filmare. 

Du kommer även delta i ett stort antal större filmprojekt under året där du tillsammans med andra deltagare tillsammans producerar kortfilmer. Året avslutas med ett större filmprojekt där varje deltagare får skapa en egen kortfilm, från manus till regi och klipp. 

Inga förkunskaper krävs och utbildningen är öppen för både dig som redan gjort en del filmer men nu vill fördjupa dig och få en verklig förståelse för filmen som konstform och uttrycksform och dess möjligheter eller för dig som är nybörjare och nyfiket vill upptäcka filmen som språk.

Filmlinjen består av en ettårig grundkurs och ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.  

För mer information om Filmlinjen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan är stängd men du kan lämna en intresseanmälan för eventuell avhopp.

Examen & Intyg

Intyg

Filmlinjen ingår i Sundbybergs Folkhögskolas Kulturparaply – en arena för berättande och gestaltning. Här samlar vi våra profilkurser. Kursdeltagarna i Filmlinjen, Skrivarlinjen och Teaterlinjen möts och arbetar tillsammans i korta projekt.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 900 kr per termin. (7 800 kr för hela kursen)

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Filmlinjen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundbybergs Folkhögskola
Ursvik Entré, Rissneleden 110
17457 Sundbyberg

Sundbybergs folkhögskola har haft sitt nuvarande namn sedan 1997, men skolans anor sträcker sig ända tillbaka till 1836 då den kallades Stockholms Borgarskola. Skolan erbjuder kurser på en mängd olika nivåer där du både kan läsa upp grundskolebehörighet, gymnasiebehörighet, gå...

Läs mer om Sundbybergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights