Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Konst- och kulturutbildning

Filmproduktion på heltid

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
49 800 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
49 800 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Utbildning inom filmproduktion på heltid

Utbildningen Filmproduktion på Kulturama Filmskola är en fortsättning på Kulturamas Film heltid (eller annan filmutbildning). Här förfinar du dina kunskaper och fördjupar dina erfarenheter av praktisk produktion. Här får du utrymme att nischa dig! Du erbjuds möjligheten att utifrån ditt intresse rikta in dig mot manus/regi, foto/ljus, klippning/efterarbete eller inspelning/produktion. Du väljer själv de kurser och lärare inom de områden som känns mest relevanta för dig.

Vår undervisning

Utbildningen ger dig en särskild fördjupning inom regi och manusarbete bland annat tack vare flera workshops med inhyrda professionella skådespelare. Det tekniska hantverket förfinas med workshops i filmfoto, ljussättning, ljud, redigering, bildberättande m.m.

Eleverna på Filmproduktion producerar mer film än på Kulturamas utbildning Film heltid och vi lägger ett större fokus på slutresultatet: de färdiga filmerna. I och med att varje elev mer konsekvent fördjupar sin yrkesroll i teamet har grupperna möjlighet att arbeta mer effektivt med sina produktioner.

Du får nu också längre tid till för- och efterarbete. Ni arbetar i team (4–5 personer) men utbildningen innehåller även individuella filmuppgifter vilket ger dig en unik chans att utveckla ditt konstnärliga uttryck.

Våra lärare är yrkesverksamma inom filmbranschen och vi tar ofta in gästföreläsare.

Lärare, gästlärare och föreläsare

Som skola utmärker vi oss med många lärarledda lektioner både i skolans lokaler och på inspelningsplats. Våra lärare, gästföreläsare och föreläsare på filmutbildningarna är kunniga, pedagogiska och är aktiva eller har kopplingar till bransch och högskolor. Några exempel på personer från läsåret 2018–2019 är:

Tarik Saleh, Måns Månsson, Alexander Skantze, Pontus Hellberg, Rozbeh Ganjali, Jonas Westbom, Jesper Klevenås, Frida Wendel, Marcus Waltå, Maria Eriksson-Hecht, Kersti Grunditz Brennan, Ola Bäccman, Pelle Rådström, Simon Carlgren, Martin Taesler, Robert Krantz, Göran Molin, Amna Maksumic, Johan Lundström, Max Dewoon, Fredrik Nordesjö, Josua Enblom, Maja Winkler

Produktioner

Utöver alla övningar och workshops produceras också tre kortfilmer. Av dessa är en individuell och de övriga två gör du i team. Till vårterminens stora projekt — Slutfilmen — får varje grupp 30 000 kr i filmbudget. Tanken är att du ska kunna ha en showreel att visa upp efter utbildningen.

Många av Filmproduktionsutbildningens slutproduktioner har erhållit festivalpriser och visats på TV och målet med utbildningen är att du ska få en gedigen kompetens för arbetslivet. Vi samarbetar också med ett flertal produktionsbolag för att kunna förmedla praktikmöjligheter i olika projekt parallellt med utbildningen.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra filmstuderande har vi 11 filmredigeringsrum och en filmstudio till förfogande.

Vi jobbar med modern digital filmutrustning. För att du ska få de bästa tänkbara förutsättningarna att utvecklas som filmare får du tillgång till skolans studios och klipprum sju dagar i veckan - från tidig morgon till midnatt.

Unikt för vår utbildning är att varje inspelningsteam har ett eget komplett utrustningsskåp att disponera under hela utbildningstiden. Utöver det har du tillgång till ytterligare gemensam utrustning t.ex. gimbal, remote follow focus, myggor, axelriggar, stegdolly och jibarms-dolly med eller utan räls.

Framtiden för våra studerande

Kulturamas filmutbildningar har i decennier producerat framgångsrika filmare i olika genrer. En hög andel av våra filmstuderande har gått vidare till högre filmutbildningar eller blivit yrkesverksamma filmare direkt efter avslutad utbildning.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också musik-, dans- och teaterutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Som komplement till undervisningen och projektfilmerna kan vi också förmedla möjligheter till praktik i branschen via olika produktionsbolag som vänder sig till oss för att få hjälp.

Vi har ett samarbete med Ljud och Bild som ger våra studerande 50% rabatt på utvalda produkter. Vi gör även studiebesök på bl.a. SVT:s kostym-, rekvisita- och ateljéförråd samt Dagsljus Filmequipement AB.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Rojda Sekersöz, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Audition/intervju
Arbetsprov (tre kortfilmer) och intervju på plats i Kulturamahuset. Vid lång resväg kan intervjun göras på distans. Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal. Du skriver in dig som sökande via hemsidan kulturama.se

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.
OBS! Det går att söka direkt till Filmproduktion utan att ha gått Film innan.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och på CSN kan du söka studiebidrag, studielån och merkostnadslån som är till för att finansiera terminsavgiften. Läs mer på csn.se

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Filmproduktion på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Terminsavgift:

49800 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Filmproduktion på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights