Yrkesutbildning

Filmproduktion

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Filmproduktion

Filmproduktion är en filmutbildning på 1–2 terminer, heltid, på plats på skolan. Du får lära dig grunderna i filmskapande och utveckla ditt filmberättande. Under första terminen går vi igenom alla delar i en filmproduktion, från manus till färdig film. Under andra terminen arbetar du med ett filmprojekt. Du får tillgång till allt från spännande workshops och gästföreläsare till teknik och studio. Under utbildningen får du lära dig använda den teknik och de digitala programvaror du kommer att behöva för att lära dig ett yrke inom filmskapande. Du kommer även få prova på olika genrer som dokumentär, TV-produktion och kortfilm.

Du kan välja att börja med termin 1, Bas och sedan fortsätta vidare till termin 2, Projekt. Om du redan har grunderna i filmskapande kan du ansöka direkt till termin 2 och fokusera på projektet. I samband med projektabetet finns även möjlighet att göra praktik. Termin 2 startar vårterminen 2025 och öppnar för ansökan till Tärna folkhögskola i oktober 2024.

Genom Tärnas samverkan med Film Västmanland får du tillgång till seminarier, nätverksträffar och master classes med gäster från den etablerade filmbranschen.

För mer information om Filmproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Sala

Varför välja Tärna Folkhögskola?

Internat

Distansutbildning med

tillfällen på plats

CSN-berättigad

Examen & Intyg

Kursbevis med kursinnehåll och omfattning.

Kostnader

Terminsavgift: 1 800kr, för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd på eftergymnasial nivå, B1, från CSN.

Bo på folkhögskolans internat

Har du långt att pendla eller flyttar från en annan del av landet, då kan du bo på vårt internat. Du bor i enkelrum med egen dusch och toalett, i Östergård eller Västergård. I varje hus finns gemensamma utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Här finns också tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Rummen är möblerade så du behöver bara ta med det som gör att du känner dig som hemma.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Filmproduktion

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tärna Folkhögskola
Kumla kyrkby
733 93 Sala

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola ligger strax utanför den charmiga lilla staden Sala i Västmanland, 11 mil från Stockholm, 7 mil från Uppsala och med bara 3,5 mil till Västerås och Enköping. Nära stan men ändå på landet. Här kan du både studera och bo...

Läs mer om Tärna Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights