Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ljud- och musikproduktionsprogrammet

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Ljud- och musikproduktionsprogrammet

Högskolan Dalarna

Är du intresserad av en framtida karriär inom ljud- och musikproduktion? Här får du den kompetens som krävs för att jobba med musikproduktion, liveljud och ljudskapande till rörliga bilder. Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat musikproducent, ljuddesigner och med podcastproduktion.

En bred kunskap inom medieproduktion blir allt viktigare för att hantera de snabba förändringar som sker inom området. Därför jobbar vi med producentskap kopplat till konstnärlig och vetenskaplig skolning som förberedelser för yrkeslivet. Som student har du fri tillgång till våra lokaler i Mediehuset som exempelvis musikstudio, kontrollrum, tv-studio, ljudlab, trampstudio, lyssningsrum och biograf. Som student har du också tillgång till bokning av skolans utrustning.

Hos oss på Mediehuset finns även andra utbildningar så som manusskrivande och film- tv produktion, något som gynnar dig som student på Ljud- och musikproduktion då du får möjlighet till samarbeten med studenter på andra program inom mediemiljön.

Utbildningens innehåll

På detta program arbetar vi med kreativt produktionsarbete i alla dess former. Under första året genomför du inspelningar i både studio- och livemiljö. Du får lära dig om signalvägar, mixerbord och PA-system. Under första året får du även grunderna inom ljuddesign och mixning av filmljud parallellt med spatialt ljud och ljudteori. Under resten av utbildningen implementeras bland annat projekthantering, entreprenörskap och designprocesser. Möjlighet att specialisera sig erbjuds under år tre där tyngden ligger på konceptutveckling, eget projektarbete och vetenskaplig uppsats.

I utbildningen får du en blandning av teori och praktik i undervisningen, där det ena ständigt kopplas till och förstärker det andra. Det vetenskapliga förhållningssättet gör att du inte bara lär dig att arbeta med hur en produktion görs bra, utan även att förstå varför. Detta är något som går som en röd tråd genom alla kurser på programmet.

För mer information om Ljud- och musikproduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Tidigare studenter arbetar inom olika områden i branschen som exempelvis:

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Falun

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ljud- och musikproduktionsprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights