Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Yellow Brick Academy

Eslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Eslöv
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Eslöv
Sista ansökan: 2023-05-01
 Som deltagare får du full tillgång till vår nybyggda studio och våra ensemblerum

Yellow Brick Academy

Utbildningens huvudfokus ligger i att förbereda talangfulla låtskrivare för ett yrkesliv inom den svenska och internationella musikbranschen. Undervisningen består av spetsinriktade kurser inom textförfattande, musikproduktion, entreprenörskap, komposition, sångteknik, ensemble och kreativt skapande.

Yellow Brick Academy är en fristående utbildning som huserar i Eslöv Folkhögskolas nybyggda multihus där övriga estetlinjer så som Låtskrivar- och Musikallinjen befinner sig. Det finns stort utrymme för eget musikskapande och året ställer höga krav på din inre motivation.

Yellow Brick Studio

Som deltagare får du full tillgång till vår nybyggda studio och våra ensemblerum. Yellow Brick Studio består av ett kontrollrum, tre inspelningsrum och ett stort multirum. Alla rum är byggda och utformade för att ge optimala akustiska egenskaper samt att erbjuda en inspirerande miljö. Hjärtat i studion är vårt Origin mixerbord från SSL med integrerad digital UF8 för smidigt arbetsflöde i kommunikation med Logic Pro.

Branchkontakter

En betydelsefull del av utbildningen är verkliga projektbaserade uppdrag och externa föreläsningar/workshops av yrkesverksamma inom branschen. Hos oss får du möjlighet att bygga ett ovärderligt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musikindustrin.

Under utbildningen får du arbeta med flera uppdrag formulerade av branschen och i vissa delar i samarbete med externa beställare.

Workshops och masterclasses

Under åren har vi bland annat gästats av:

Mattias Bylund – pianist och stråkarrangör. Grammy-vinnare 2016 för stråkarrangemang till Taylor Swifts album 1989.

Hal Rosenfeld – kompositör och producent. Delaktig i projekt som Mulan, Jerry & Marge Go Large, Pixar’s Cars on the Road, and Paramount+’s Infinite.

Sibel Redzep – låtskrivare och artist/sångerska. Samarbetat med bland annat Ariana Grande, Major Lazor och Tove Lo.

Marit Bergman – artist, låtskrivare och textförfattande.

Paul Rey – artist och låtskrivare med stor framgång både internationellt i samarbete med Snoop Dogg men också i Sverige i t.ex. Melodifestivalen.

Lazee – urban-workshop med inriktning rap, text och beat.

För mer information om Yellow Brick Academy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Låtskrivarlinjen fördjupning riktar sig till dig som har de musikaliska grunderna med dig, antingen via en eftergymnasial utbildning inom musikområdet eller yrkeserfarenhet inom musikbranschen. Utbildningen bedrivs på helfart.

Som sökande bjuds du in till skolan för audition och personlig intervju.

Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Kostnader

Terminsavgift: 1 200 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Eslövs Folkhögskola

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yellow Brick Academy

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Eslövs Folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Josh

Utbildningen har varit bra och jag har lärt mig mycket! Vi har haft bra lärare som verkligen kan det de lär ut och kan förklara så att alla förstår. Det är vissa småsaker som skulle kunna förbättras men det har vi tagit upp med lärarna. Tyvärr så har klassen inte varit den bästa och många har inte dykt upp på lektionerna, men utöver det har det ...

Visa mer
Matilda

Har älskat att gå låtskrivarlinjen på Eslövs folkhögskola. Lärarna har varit väldigt bra & det har känts tryggt att fråga om hjälp när det har uppstått problem. Att vi har fått tillgång till skolans lokaler utanför skoltid (framförallt studion under andra året) har varit väldigt roligt & det har väckt mer intresse för att skapa. Dock så hade jag...

Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 46 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yellow Brick Academy från Eslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: