Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Konst- och kulturutbildning

Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Låtskrivare, Stockholm Musiktubildningar 2

Kulturamas utbildning Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2 riktar sig till dig som har goda förkunskaper inom låtskrivande och sång/instrument. Här kommer du att få fördjupade kunskaper inom songwriting, musikproduktion, musikteori och instrument (sång, piano eller gitarr). Du kommer utveckla ditt sceniska uttryck samt få kunskaper inom bransch- och företagande som ger dig verktyg för att bli en låtskrivare med goda förutsättningar att skapa och forma din egna karriär.

Vår undervisning

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som sångare/artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching. Du kommer att få möta många musikstilar och utmaningar under din studietid och det kommer ge din egen musikalitet både bredd och djup. Tyngdpunkten ligger på att fördjupa ditt eget uttryck som låtskrivare och på din artistiska utveckling. Våra låtskrivare samarbetar tätt tillsammans med musikproducenterna i regelbundna låtskrivarsessions och arbetet med det kreativa skapandet samt utveckling av själva framförandet kombineras med musikproduktion i studiomiljö. Du spelar tillsammans med dina klasskompisar i den ensemble som utgör stommen i era framträdanden.

Produktioner

Under utbildningen arbetar vi fram olika typer av scenproduktioner där klassen har eget produktionsansvar, från mindre konserter till mer genomarbetade produktioner. Konserterna arrangeras dels på Kulturamas egna scener, dels på andra scener runt om i Stockholm. De senaste åren har vi till exempel framträtt på stockholmsklubbarna Fasching, Engelen, Imperiet, Hard Rock Cafe.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som singer-songwriter kommer du ha tillgång till 6 sångsalar, 1 körsal, 10 övningsrum för musik och sång, musikstudios med kontrollrum och musikredigeringsrum.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du utvecklats som artist och låtskrivare och har kunskaper för att kunna skapa en plattform i musikbranschen, eller gå vidare till musikhögskolor.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också dans-, foto- och andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna. Vi har även ett samarbete med Åbo musikkonservatorium vilket medför många spännande musikaliska möten då deras studerande kommer på besök under en vecka för att delta i våra låtskrivarsessions.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan

Ansökan består av audition och intervju. Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal. Du skriver in dig där via Kulturamas hemsida.

Förkunskaper och behörighet

Du bör ha skrivit ett antal låtar och tagit sånglektioner och/eller sjungit i band.

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala och den yrkesförberedande låtskrivarutbildningen är i CSN placerad inom avdelning B1, där studiemedelskvoten är på högskolenivå vilket passar dig som redan utbildat dig på en tidigare eftergymnasial nivå.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för att finansiera din studieavgift. 

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Skriv in dig som sökande via Kulturamas hemsida.

Kostnader

Terminsavgift:

46900 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Låtskrivare, Stockholm Musikutbildningar 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights