Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i geovetenskap - Naturgeografi

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vid Uppsala universitet bedrivs forskning inom de flesta av geovetenskapens huvudområden: geologi, paleobiologi, hydrologi/hydrogeologi och naturgeografi. Som student inom masterprogrammet i geovetenskap möter du lärare som är aktiva forskare och experter inom sina områden. En jämn ström av tillresande studenter gör att du studerar i en internationell atmosfär.

Masterprogrammets mål är att ge dig den kompetens som krävs för kvalificerad yrkesverksamhet eller forskarutbildning, i Sverige eller utanför landets gränser. Du kan få specialkunskaper om berggrunden, naturresurser, vattnet, landskapets utveckling eller livets utveckling genom att välja någon av inriktningarna:- Geologi- Hydrologi/hydrogeologi- Naturgeografi- Paleobiologi

Programmet inleds med en gemensam termin som ger dig djupgående förståelse för de olika geosystemen i tid och rum, publicering och presentation samt teoretiska och praktiska kunskaper om geovetenskapens analysmetoder. Under andra och tredje terminerna finns ett brett utbud av kurser inom samtliga inriktningar. Studierna avslutas med ett eller två examensarbeten på 30 högskolepoäng vardera, eller ett på 45 högskolepoäng, vilka kan göras vid universitetet, ett företag eller en myndighet.

Geovetenskap är ett internationellt ämne både när det gäller forskning/utbildning och arbetsmarknad. Det snabbt växande behovet av naturresurser, miljöfrågor och nya bostäder och infrastruktur gör att arbetsmarknaden ser mycket bra ut.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med geovetenskap som huvudområde. Programmet ges på engelska.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp geovetenskap.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights