Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Korta YH-utbildningar

Automation för fastigheter

KYH Nationellt, Distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Beskrivning

Är du yrkesverksam inom bygg-och fastighetsbranschen och vill kompetensutveckla dig inom fastighetsautomation? Då är den här YH-kursen rätt för dig! Kursen ger fördjupad kompetens i att överse och reglera automatiserade fastighetssystem för fastighetstekniker, drifttekniker, fastighetsförvaltare eller motsvarande yrkesroll med yrkeserfarenhet.

Om Fastighetsautomation

YH-kursen Automation för fastigheter ger omfattande kunskaper i fastighets- och IT-system som är relevanta för fastighetsautomation och förser dig med fördjupad kompetens i att överse och reglera automatiserade fastighetssystem. Du får färdigheter i styr-och reglerteknik för att hanetara fastighetens tekniska system, att felsöka och förebygga störningar samt optimera fastighetstekniska system.

Under kursen

Under kursen får du kunskap om informations- och dokumenthanteringssystem och en överblick över framtidsutsikter vad gäller digitalisering och automatisering inom fastighetsbranschen. Du lär dig även om verktyg såsom styr- och reglerteknik, fjärrstyrning, sensorer, röststyrda apparater och om programmeringsspråket bakom. Kursen innehåller även teoretiska kunskaper om AI och IoT.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav:

1 år heltid yrkeserfarenhet som fastighetstekniker, drifttekniker, fastighetsförvaltare eller motsvarande yrkesroll inom fastighetsbranschen. Alternativt tidigare arbete inom ROT-projekt eller nybyggnation med fastighetsautomation.

KYH Nationellt
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Highlights