Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Korta YH-utbildningar

Smart och hållbar energilagring inom batteri och vätgas

KYH , Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Beskrivning

Har du yrkeserfarenhet inom energilagring och är redo att fördjupa din kompetens? Då är den här YH-kursen rätt för dig! Kursen ger omfattande kunskap i energilagring, batterier, batterilager och vätgas utefter användningsområden, kapacitet och behov.

Om Energilagring

Denna YH-kursen ger fördjupade kunskaper i energilagring inom batterilager och vätgas. Du lär dig om lönsamhet, olika batterityper, dimensionering, energiförvaringsställ och vilka regler som gäller. Kursen ger även en introduktion till grön vätgas, tillämpning och utveckling av energilager och balanskraft. Du får fördjupade färdigheter arbetsmiljö, säkerhet och riskbedömning.

Under kursen

Under kursen får du kunskap om om batterier, batteriklassificering (EVC-koder) och batterilager samt dess möjlighet för ökad lönsamhet. Du lär dig om växelströms- (AC) och likströmskopplade (DC) batterisystem, samt om kopplade kraftsystem och frekvensstabilitet. Kursen tillgodoser även kunskap om grön produktsortiment av batterier, generation 6 batterier och återvinning.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

Framtid och kompetensbehov

Enligt Energimyndigheten är vätgas en energibärare med allt större betydelse för det hållbara energisystemet. Branschen beskriver ett stort kompetensbehov och efterfrågar specifikt fördjupade kunskaper i modullära energilagringslösningar, grön vätgas, AC/DC-kopplade kraftsystem, liionbatterier och lönsamma batterilager. Kursen är framtagen i samråd med branschen och är utformad för att svara mot det behov som efterfrågas av arbetsmarknaden.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav:

1 år heltid yrkeserfarenhet som projektörer, projektledare, installationsansvariga, installationssamordnare eller motsvarande yrkesroller inom energi-, fastighets- eller byggbranschen.

KYH
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH och visa alla utbildningar.

Highlights