Visa studentum.se som: Mobil

Vill du vara med och rädda världen?

Med vår kunskap och våra utbildningar kan du bli en del av lösningen för en levande värld. På Sveriges lantbruksuniversitet hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå inom ett stort antal ämnesområden. Vem vet, kanske finns just din drömutbildning hos oss?

Forskningen och utbildningen som bedrivs hos oss handlar om att jobba mot en hållbar utveckling i Sverige och internationellt. SLU har en spännvidd som sträcker sig från gener och molekyler till biologisk mångfald, djurhälsa, uthålligt skogsbruk och livsmedelsförsörjning. Vi utbildar allt från veterinärer och djursjukskötare till agronomer, landskapsingenjörer och skogsmästare. För att kunna möta framtidens utmaningar, skapa förutsättningar för en hållbar matproduktion, ersätta fossila källor i material och drivmedel samt ansvara för en klimatanpassad utveckling behövs personer med goda kunskaper inom SLU:s ämnesområden.   

SLU är ett av Sveriges främsta lärosäten och rankat tio i topp av drygt 26 000 lärosäten över hela världen i ämnena skogsvetenskap, markvetenskap, veterinärmedicin och biodiversitet.

Våra campus hittar du i Alnarp, Umeå och Uppsala. Vi har även utbildningar i Flyinge, Skinnskatteberg, Strömsholm och Wången.


För mer information om Sveriges lantbruksuniversitet SLU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Hortonom - en modern utbildning med växten i centrum

Hortonom - en modern utbildning med växten i centrum

Läs mer Sveriges Lantbruksuniversitet

Hortonomprogrammet är en yrkesutbildning på naturvetenskaplig grund som på ett unikt sätt kombinerar växtkunskap med ekonomi. Efter den femåriga utbildningen har du därför stora möjligheter till ett roligt och spännande jobb i en expansiv bransch. Du kan exempelvis jobba med marknadsföring, produktion, journalistik, växtskydd, miljö, rådgivning, växtförädling, hälsa eller avancerad bioteknologi. Och det kan du göra över hela världen.


Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sveriges lantbruksuniversitet SLU

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sveriges lantbruksuniversitet SLU

Student- och utbildningsservice, Box 7010
750 07 Uppsala


Recensioner

Sussi
(2)
Tänk efter om du vill läsa agronom-ekonomi. Har du rätta kontakter till jobb efter examen? Annars sök något annat. Jag ångrar faktiskt detta val att jag läste till agronom-ekonom. Det ser så fint ut på papper men jobben är få inom denna sektor och konkurrensen hög. Har du tur får du säsongjobb. Lägg inte 5 år på detta. Önskar jag läst något annat.
Tina
(4)
SLU är ett bra universitet. Små klasser och närhet till lärare. Men stämningen är inte alltid den bästa. Vår klass var uppdelad och det var tydliga gränser mellan studenterna. Kårfolket är dessutom knepigt, antingen blir man som de är eller kör sin egen stil och hamnar utanför. Lite "high school" över det hela. Jag hade tur och hittade tre fin...
Visa mer
Karin
(4)
Utbildningen är gedigen och verklighetförankrad. Du får grundliga kunskaper inom park & trädgård. Lärarna är de bästa i Sverige på sitt område och du har bra kontakt och tillgång dessa kunskapskällor. Du får även bra tillgång till den senaste forskingen under utbildningen. Alnarp är en FANTASTISK studiemiljö, det finns nog inget annat campus i S...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Sveriges lantbruksuniversitet SLU via mejl, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 8 recensioner.