Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Studiehandledare - Distans

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: Höst - Distans
Studiehandledare

Om utbildningen

Yrkesutbildningen Studiehandledare vänder sig till dig som vill vara en viktig resurs i det dagliga arbetet i skolan där det handlar om att stödja elevers utveckling och lärande.

Yrkesutbildningen Studiehandledare är en ettårig utbildning på distans med utgång i att arbeta som en viktig resurs i skolan, i arbetet med att stödja elevers utveckling och lärande. Utbildningen ska ge deltagaren förutsättningar och verktyg att kunna ge stöd i det arbete som behövs för elever att nå utbildningsmålen.

Utbildningen riktar sig till dig som vill vara en viktig resurs i det dagliga arbetet i skolan där det handlar om att stödja elevers utveckling och lärande. En studiehandledare ska kunna handleda elever i nära samarbete med andra yrkesroller som lärare, specialpedagoger och kurator.

Efter avslutad utbildning ska du ha förståelse och kunskap om skolans styrdokument och organisation både teoretiskt och praktiskt. Utöver att stötta elever i sin utbildning så kan det handla om du som Studiehandledare blir en viktig resurs som möjliggör elever med särskilda behovs närvaro i skolan.

Utbildningen innehåller teori, digitala webinarier, föreläsningar och 12 veckors praktik fördelad på de två terminerna.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

För mer information om Studiehandledare - Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon, e-post, Facebook eller Teams. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Boende

Boende

På Sunderby folkhögskola har vi inget internat/studentboende men det finns hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. En möjlighet för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende. Frukost ingår för alla hotellgäster. Studerar du hos oss? Kontakta vår reception för att boka hotellrum med rabatterat pris.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Kostnader

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift. Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad. 

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Studiehandledare - Distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Tel: 0920-26 66 00


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Hayat Bahri

Jag kan bara säga att jag gick studiehandledare utbildning 21/22 och det var lärorikt för mig och för alla deltagare. Med rekommenderar Sunderby folkhögskola till alla som vill utveckla sig och hitta ett jobb efter en riktig utbildning. Tack Sunderbyfolkhögskola. Tack Susanne och Jonas:)

Sunderby folkhögskola Kommentar:
Tack för de fina orden, det glädjer oss att du har haft en bra studietid med oss. Vi ska hälsa lärarna Susanne och Jonas från dig, de kommer bli så glada :)

Vi önskar dig all lycka i framtiden!
wyndham walters

Denna utbildning ger bra kunskap och verktyg för att bemöta, hantera och vagleda våra elever i dagens skolan. Bra stöd och lätt tillgängliga kurs pedagoger. väldigt intressant delmoment.

Sunderby folkhögskola Kommentar:
Våra lärare kommer bli så glada över att höra detta. Hoppas du får stor nytta av utbildningen och att vi får nöjet att höra från dig framöver igen.
Cissi

Bra innehåll, men otydliga uppgifter, dåligt med svar på mejl och oprofessionell lärare som inte riktigt verkade vara anpassad för att undervisa distans.

Sunderby folkhögskola Kommentar:
Mycket tråkigt att höra att det inte var bra, vi tar allvarligt på feed-back där vi har förbättringspunkter. Det du nämner är saker som ska fungera. Vi kommer ta med oss din feed-back för att göra ett bättre jobb nu direkt och i framtida kurser. Stort tack för en ärlig recension och vi önskar dig all lycka i framtiden. Många hälsningar från ...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Studiehandledare - Distans från Sunderby folkhögskola, fyll i följande uppgifter: