Folkhögskoleutbildning

Konst och form i trädgård

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Luleå
  • Svenska

Om utbildningen

Konst och form i trädgård

Konst och form i trädgård

I utbildningen får deltagaren lära sig om form, färg och växter i en trädgård. Deltagaren får lära sig att skissa, planera och presentera sin idé om ett trädgårdsrum. De får praktisk kunskap genom att anlägga ett trädgårdsrum på skolans område där plantering av växter, buskar, träd och marksten ingår. I Trädgårdsrummet kommer även belysning, möbler, urnor, skulpturer höra till, allt efter deltagarens idéer och det deltagaren har skapat under året på Konstskolan. Därför betonar vi vikten av att lära sig grunderna i form och färg i utbildningen. Målet är att trädgårdsrummet får en konstnärlig och personlig touch som visar det unika med en mer genomtänkt form.

Deltagaren får lära sig om färglära, trä och form, mönsterteknik, textiltryck, skulptur, markanläggning, belysning, binderi och arrangemang. Deltagaren får möjlighet att lära sig mer om växternas härkomst, härdighet och placering. Projekten fotograferas allt eftersom.

Målet är också att fara på studiebesök för att få en inblick i växthusodling, trädgårdens trender och sortiment. Under utbildningen finns möjlighet till viss frö- och lökodling av växtlighet.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

För mer information om Konst och form i trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon eller e-post. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Boende

Det finns möjlighet att boka hotellrum till rabatterat pris på vårt eget hotell (samma byggnad som Konstskolan).

Ansökan och behörighet

Ålder

Du ska ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under kalenderåret du startar kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Ansökan

Ansökan sker via sidan Schoolsoft. Till din ansökan vill vi att du skriver ett personligt brev där du beskriver hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Kursens upplägg

Upplägg

Utbildningen genomförs på Konstskolan, Sunderby folkhögskola och följer Sunderby pedagogiken med processen i fokus. Deltagaren deltar även i den övriga verksamheten med seminarier, höstresa, julbazar, snöskulptur och studieresa samt Öppet hus dag.

Kostnader

Serviceavgift

5 500 kr/år. Du kommer utöver detta att behöva komplettera med egna inköp där du har viss möjlighet att själv anpassa inköpskostnaden.

CSN

Kursen är berättigad till CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konst och form i trädgård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sunderby folkhögskola
Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer (vi har funnits sedan 1896). Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell,...

Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights