Visa studentum.se som: Mobil

Indiespelutvecklare

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Boden
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-19 - Boden

Indiespelutvecklare

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera minst fem spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious games, House Of How och Wander Word har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag ingår.

Boende finns på Boden Gamecamp.

För mer information om Indiespelutvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas webb/hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt kan du ringa till skolan.

Till din ansökan vill vi att du bifogar ett personligt brev där du berättar om varför du vill gå utbildningen samt lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter av spelutveckling. Vi ser gärna att du bifogar 2-3 A4 där du, med hjälp av bilder och text, presenterar ett eller flera egna spelkoncept.

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till den e-post adress du har lämnat i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du ej har fått besked.

Antagningsbeskedet går även att se om du loggar in i Schoolsoft.

OBS!Tänk på att du behöver tacka ja om du blir erbjuden en plats på utbildningen/kursen.

Boende

Boden Business Park och Boden Gamecamp erbjuder boende nära utbildningens lokaler i Sävast. Där har du möjlighet att bo i anslutning till din utbildning och tillsammans med dina kurskamrater. 

Om du inte hittar boende i Sävast, Boden så finns det hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare på Sunderby folkhögskola.
En snabb lösning medan du söker annat boende.

Kostnader

Se vår webb/hemsida för mer information om kostnader.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola!   Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivilligheten är något som vi vet är väldigt viktig,...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Indiespelutvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Tel: 0920-26 66 00


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Alexander Liljeqvist
(4)
Jag kom till utbildningen med drömmen att kunna förverkliga mina idéer genom mediumet av spel, och har det senaste halvåret lärt mig mycket om branschen, hur processen går till och det tekniska detaljerna samt färdigheterna som krävs för att lyckas. Det finns goda chanser att träffa på de rätta personerna att kunna ta dig in i marknaden om du ä...
Visa mer
Leo.R
(4)
Man lär sig alla grunder inom att skapa spel. Redan efter första året så kan man skapa spel själv på egen hand. Det finns tillgång till boende med hyra i närheten. Kräver ingen bostadskö. Man får ganska ofta träffa på experter från industrin. Det är mera praktiska övningar än teoretiska. Man får prova på saker själv. Du får friheten att få sp...
Visa mer
Bear
(5)
and I don't regret a thing! Fast-paced, high quality and plenty of opportunities to do fun things in the future! If you're thinking you wanna learn how to make games, don't hesitate to apply, lots of learning and lots of fun!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Indiespelutvecklare från Sunderby folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: