Visa studentum.se som: Mobil

Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete

OLU Omsorgslyftet Utbildningar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Botkyrka, Danderyd, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Salem - Visa alla  
40 veckor
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete

En utbildning för dig som vill arbeta med barn

Vill du utbilda dig för arbete inom förskola och fritidshem? Vill du jobba som barnskötare? Då ska du välja barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete som är ett nationellt program inom gymnasial vuxenutbildning.

Utbildningen ger möjlighet att arbeta med barn och ungdomar på förskola, skola, fritidshem och inom olika fritidsaktiviteter. Barn- och fritidsprogrammet ger dessutom en grund för fortsatta studier på högskola.

Om du har en utbildning inom förskole- och fritidshemsverksamhet sedan tidigare kan du välja en eller flera fristående kurser för att komplettera den eller för att öka din kompetens inom ett särskilt verksamhetsområde. Ta kontakt med OmsorgsLyftet Utbildningar för att få studievägledning och planering.

Barn- och fritidsprogrammet har kursstarter varje vecka vilket betyder att du kan komma igång med utbildningen och den kurs du valt när det passar dig. Du ansöker via din kommun.

OmsorgsLyftet Utbildningar erbjuder flexibelt lärande och till varje kurs får du en utförlig kurshandledning som hjälper dig att planera studierna. Du väljer själv om du vill läsa barn- och fritidsprogrammet i studiegrupp eller på distans. Via lärarledd distans får du läsa där du vill när det passar dig. Varje vardag har du tillgång till en lärare som hjälper dig med studierna. Skolans studiegrupper träffas dagtid eller kvällstid för föreläsningar och handledning. Du bestämmer själv din studietakt – intensiv, heltid eller deltid. Dina erfarenheter och kunskaper från förskole- och fritidsverksamhet värderas och du får en individuell kurshandledning.

Praktik och fältstudier

I några kurser på barn- och fritidsprogrammet ingår praktik och fältstudier. Det ger en praktisk och konkret anknytning till verksamhetsfältet. Barn- och fritidsprogrammet är 40 veckor i sin helhet, om du studerar i normal studietakt på heltid. Tack vare det unika upplägget hos OmsorsgsLyftet kan du välja att studera utefter dina egna förutsättningar och din livssituation. Om du har erfarenhet och kunskaper från yrkesområdet sedan tidigare kan du gå fortare fram och vill du kombinera studierna med arbete kan du välja att studera under en längre tid.

För mer information om Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun gällande ansökan till utbildningen.

Kurspaket och innehåll

A-delen, 500 poäng    
Hälsopedagogik    100 poäng
Kommunikation    100 poäng
Lärande och utveckling    100 poäng
Människors miljöer    100 poäng
Pedagogiskt ledarskap    100 poäng
    
B-delen, 400 poäng    
Barns lärande och växande    100 poäng
Pedagogiskt arbete    200 poäng
Skapande verksamhet    100 poäng
    
C-delen, inriktning 450 poäng     
Pedagogiska teorier och praktiker, 100 p
Psykologi 1, 50 p
Barnhälsovård, 100 p
Specialpedagogik 1, 100 p
Sociologi, 100 p

Examen & Intyg

Samtliga kurser leder till behörighetsgivande betyg, efter avslutad utbildning får du betyg och utbildningsdiplom

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

Vill du plugga för att söka in till högskolan eller gå en utbildning som ger jobb? Hos oss ges det flexibelt lärande och du har själv möjlighet att lägga upp hur du vill studera. Du kan välja studier på distans, skolförlagd...


Läs mer om OLU Omsorgslyftet Utbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

Ektorpsvägen 2
13147 Nacka

Tel: 08-716 07 50
Fax 08-716 06 50
www.olu.se


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete från OLU Omsorgslyftet Utbildningar, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 71 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: