Visa studentum.se som: Mobil

Virtualiseringstekniker

Nackademin
Sammanfattning
Utbildare: Nackademin
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Virtualiseringstekniker

Kvalificerad virtualiseringstekniker - ett framtidsyrke. Läs YH-utbildninen på Nackademin!Kvalificerad virtualiseringstekniker – ett framtidsyrke


Vill du göra karriär inom IT-branschen? Vill du jobba med infrastruktur i virtualiserad systemmiljö för små till stora företag och organisationer? Då ska du läs YH-utbildningen Kvalificerad virtualiseringstekniker på Nackademin!

Den här utbildningen hade sin sista start hösten 2018 och kommer inte att starta igen hösten 2019. 

Nya tekniska prylar, program och system för kommunikation och hantering av information dyker upp på marknaden i allt snabbare takt. Det som igår var dagsfärskt och nytt på teknikmarknaden upplevs idag som långsamt, oflexibelt och begränsande – för att inte säga tråkigt. Rörligheten ökar, skapar nya vanor och möjligheter, som i sin tur ökar behovet av smidig, pålitlig och säker hantering och lagring av data. Det är här virtualiseringen kommer in i bilden. Det handlar om effektivisering av resurserna genom virtuella skrivbord och nätverksservrar samt parallella operativsystem. Möjligheterna är oändliga, behoven stora, och med just virtualisering kan vi nu spräcka de tekniska gränserna. Men det saknas folk som vet hur man gör!

Inte bara servrar och klienter virtualiseras numera utan även nätverkskomponenter som till exempel brandväggar, routrar och switchar. Det ger en högre skalbarhet och man kan ansluta fler enheter för bättre backup och säkerhet, flexiblare lösningar och utökad kapacitet. Dessutom sänks energiförbrukningen för ström och kyla, behovet av utrymme minskar och tiden för underhåll och administration likaså. Miljöslitaget minskar, och totalkostnaden för IT-driften kan med hjälp av virutaliseringstekniken reduceras med 30–70%! Som kvalificerad virtualiseringstekniker bidrar du till bättre tillgänglighet, kommunikation, information, miljö och ekonomi. Ett framtidsyrke för win-win på alla plan!

Bred kompetens och certifiering

Som kvalificerad virtualiseringstekniker kommer du självständigt att kunna planera, designa, installera, konfigurera, implementera och leverera komplett infrastruktur i virtualiserad systemmiljö för små till stora företag och organisationer. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som DGC Access, Avanza, Interflora, SizeIT, Netnordic och Karolinska Institutet.

Du får kompetens att arbeta tillsammans med användare, medarbetare, andra arbetsgrupper och företagsledning i arbetet med serveroperativ så väl som klientoperativ – och med Windows- och Linuxbaserade serversystem samt produkter som Hyper-V och VMware. Med små förberedelser kommer du också att kunna certifiera dig i branschens egna certifikat (Microsoft, Cisco, VMware och Linux ).

Spetskompetens saknas inom data och IT

I Arbetsförmedlingens rapport ”Var finns jobben 2014” bedömdes IT-branschen växa snabbare igen, med bland annat en ökad efterfrågan av olika typer av spetskompetens. Nackademin möter detta behov genom att erbjuda denna kvalificerade spetsutbildning inom virtualisering.

När det gäller konjunkturen så har IT-företagen stått emot nedgångarna i förhållande till övriga branscher. Det visar den senaste Stockholmsbarometern som Stockholms handelskammare tagit fram.

Yrkesroller efter utbildningen Kvalificerad virtualiseringstekniker

 • Kvalificerad virtualiseringstekniker
 • Servertekniker specialisering virtualisering
 • Systemadministratör virtuella system
För mer information om Virtualiseringstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärande i arbete (LIA)

Praktisk kunskap och värdefull kontakt med arbetslivet

En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin finns en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas och studenterna har gott rykte i branschen.

Utbildningens innehåll

 • Administration och design av stora och komplexa nätverk 20 YH-poäng
 • Affärsmannaskap och kommunikation 10 YH-poäng
 • Bash- och Shellprogrammering 20 YH-poäng
 • Examensarbete 20 YH-poäng
 • LIA 1 55 YH-poäng
 • LIA 2 60 YH-poäng
 • Linux Server 1 20 YH-poäng
 • Linux Server 2 30 YH-poäng
 • Microsoft Exchange Server 30 YH-poäng
 • Nätverk 1 – LAN Switching och adressering 25 YH-poäng
 • Virtualisering 1 – Windows Hyper-V och System Center Server 20 YH-poäng
 • Virtualisering 2 – VMware Standard 20 YH-poäng
 • Windows klientoperativ Standard 15 YH-poäng
 • Windows Server 1 30 YH-poäng
 • Windows Server 2 20 YH-poäng
 • Windows Server 3 20 YH-poäng

Ansökan och behörighet

Svenska 2 (B), Engelska 5 (A), Matematik 2 (B), Dator- och nätverksteknik DAODAC0 och Nätverksteknik (NAINAR0). 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

Examen, diplom m.m.

Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen.

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Virtualiseringstekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Virtualiseringstekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (4,0)
Baseras på 7 recensioner
Se alla skolans recensioner