Visa studentum.se som: Mobil

Frontend-utvecklare

Nackademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad

Frontend-utvecklare

Vill du jobba med användarvänlig webbutveckling? Läs till Frontend-utvecklare!

Är du en problemlösare, har social kompetens och god samarbetsförmåga? Då är Frontend-utvecklare på Nackademin utbildningen för dig!

Den här utbildningen är stängd för ansökan inför hösten 2019.

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Och det kräver specialistkompetens som det är brist på idag.

Bli bra på webb med spetskompetens mot mobila gränssnitt

Webbplatserna har gått från att bara informera, till att idag vara dynamiska och interagerande. Sidornas gränssnitt ska anpassas efter alla de sätt man vill komma åt dem på. Det handlar förstås om programmering; framförallt HTML för innehållet, CSS för stilmallar som styr utseendet och JavaScript för användarsidesfunktionalitet inbäddat i HTML.

En Front-end-utvecklare är bra på webb, med spetskompetens mot mobila gränssnitt. Frontend kräver därför särskild kompetens när det gäller till exempel prestanda och responsiv design, som det är brist på idag. Här får du lära dig att självständigt och i arbetsgrupp, inhouse eller på konsultbasis, ansvara för och samarbeta kring planering och genomförande av ett projekts Frontend-utveckling.

Du ska kunna välja rätt utvecklingsverktyg för att uppnå mål enligt en kravspecifikation. Och med hänsyn till vad kundens verksamhet kräver ska du fungera tillsammans med användare, andra arbetsgrupper och företagsledning, samt medverka till att på bästa sätt lösa förekommande uppgifter.

Snabb utveckling för Front-end och stor efterfrågan på på marknaden

Webbutvecklare efterfrågas allt mer när allt fler företag säljer och marknadsför sina varor och tjänster på webben. Det är mycket stor efterfrågan på mjukvaru- och systemutvecklare på kort sikt, och det behövs minst 4 000–5 000 de närmaste åren. På lång sikt är bedömningen att det är mycket liten konkurrens om jobben också på både 5 och 10 års sikt.

Efterfrågan på Frontend-utvecklare är koncentrerad till Stockholm, där Informations- och kommunikationsteknologin har stor betydelse – och även utvecklas i snabb takt.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

 • Frontend-utvecklare
 • Webbutvecklare
 • JavaScript-utvecklare

De flesta Front-end-utvecklarna söks av kommunikations-/webbyråer, men även av andra företag som söker intern kompetens, samt av IT-konsulter. I framför allt Stockholm är den svenska spelindustrin beroende av Front-end-utvecklare.  Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Blocket, Chas Visual Management, Weahead, Bazooka, Digital Zetterberg, NetRelations och NetEnt.

För mer information om Frontend-utvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärande i arbete

Ta del av Nackademins unika nätverk

En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

Nackademin har en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och skolans studenter har gott rykte i branschen.

Utbildningens innehåll

 • CMS-verktyg, backend och interaktion med databaser 35 YH-poäng 
 • Examensarbete 30 YH-poäng
 • Frontend-projekt 40 YH-poäng
 • Frontend-utveckling, introduktion och projektmetodik 20 YH-poäng
 • Grafikverktyg 15 YH-poäng
 • HTML och CSS 35 YH-poäng
 • Javascript 1 35 YH-poäng
 • Javascript 2 20 YH-poäng
 • JavaScript 3 30 YH-poäng
 • JavaScript 4 25 YH-poäng
 • LIA 1 50 YH-poäng
 • LIA 2 60 YH-poäng

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörigt samt lägst betyg godkänt i Matematik 2 (B) och Programmering 1 (A). 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Examen, diplom m.m.

Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen.

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frontend-utvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Frontend-utvecklare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner