Visa studentum.se som: Mobil

lillsved idrottfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan. 

I skärgården men nära storstan

Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet. Alldeles utanför udden förenas Lindalssundet med Saxarfjärden och där går den stora farleden mot Stockholm. Ett omväxlande skärgårdslandskap omger skolan med vikar, skogsdungar och öppna marker. Skolan ligger nära Stockholm med storstadens många möjligheter. 

På Lillsved har man utbildat ledare sedan 1937. Under senare år har dem även gett människor möjlighet att pröva livsstilsförändringar, för bättre hälsa och ökat välbefinnande. Hälsobranschens och Idrottensbranschens ständigt fortgående utveckling återspeglas i Lillsveds utbud av kurser och utbildningar. 

Lillsved har lokaler för både små och stora grupper upp till ca 220 personer. På Lillsved blandas gammalt med nytt. I Herrgården med sina äldsta delar från mitten av 1800-talet finns bl.a. bibliotek, konferens/undervisningslokaler och sociala ytor. Måltiderna serveras i Lillsveds restaurang som ligger inbäddad i grönska bland sekelgamla träd i Lillsveds park. Naturen inbjuder till friluftsliv, avkoppling och träning.

Modern idrottshall och gym

För annan motion har Lillsved en modern idrottshall med fullstora mått, gymnastikhall, ett modernt gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal, spinningcyklar, klättervägg, lokal för massage, utegym, motionsspår, tennisbanor, samarbetsbanor "kul i natur", multigolfbana, beachvolleybollplan, gräsfotbollsplan, skärgårdspaddling. 


För mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Äventyr, idrott och ledarskap i skärgården

Äventyr, idrott och ledarskap i skärgården

Läs mer Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Träffa Linn och Måns som båda läser Idrottspedagoglinjen på Lillsveds Idrottsfolkhögskola och som har siktet inställt på högre studier.

– I framtiden vill jag jobba som polis, lärare eller socialarbetare, berättar Linn.


”Det bästa året i mitt liv”

”Det bästa året i mitt liv”

Läs mer Lillsved Idrottsfolkhögskolan

– Lillsved har gett mig det bästa året i mitt liv och jag vill att andra också ska ta möjligheten att läsa ett år på den bästa folkhögskolan i Sverige!
Det menar Cecilia, 26, som studerat till idrottspedagog på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.

Här kan du läsa mer om Cecilia och hennes erfarenheter från studietiden vid Lillsved.


Utbildningar - Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved Idrottsfolkhögskolan Facebook

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Lillsved Idrottsfolkhögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö


Recensioner

Simon - Sport och Äventyrspedagog 17/18   |   2018-11-03
Jag hade inte gått på skolan om det inte vore för att min bästa kompis mamma av en händelse berättade för mig om Lillsved. Jag kikade lite på utbildningarna och bestämde mig för att åka dit på intervju för att se vad det va för ett ställe. Efter intervjun visste jag att HÄR vill jag vara. Det var verkligen klockrent att få syssla med idrott och ...
Visa mer
          (5)
Sophie   |   2018-11-02
Samtidigt som jag studerade träning och hälsa (mm) på Lillsved hade jag även möjlighet att plugga upp min Matte B. Det gav mig möjligheten att fortsätta plugga på Gymnastik och idrottshögskolan vilket gav mig drömjobbet!
          (5)
Josefin   |   2018-11-02
Sport och Äventyr! Innan Lillsved, gillade jag att vara ute - efter ett år ÄLSKAR jag att vara ute. Innan, skidor snowboard är kul - efter ett år SKIDOR SNOWBORD ÄR DET BÄSTA SOM FINNS. Måste jag bli proffsåkare för att lära ut? - Nej det räcker att jag vill lära mig att lära ut. Ett år som gav mig utrymme att få vara kreativ utveck...
Visa mer
          (5)
Beställ information

För att få mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskolan via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Lillsved Idrottsfolkhögskolan
Kursrecensioner
          (4,8)
Baseras på 27 recensioner