Visa studentum.se som: Mobil

lillsved idrottfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan. 

I skärgården men nära storstan

Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet. Alldeles utanför udden förenas Lindalssundet med Saxarfjärden och där går den stora farleden mot Stockholm. Ett omväxlande skärgårdslandskap omger skolan med vikar, skogsdungar och öppna marker. Skolan ligger nära Stockholm med storstadens många möjligheter. 

På Lillsved har man utbildat ledare sedan 1937. Under senare år har dem även gett människor möjlighet att pröva livsstilsförändringar, för bättre hälsa och ökat välbefinnande. Hälsobranschens och Idrottensbranschens ständigt fortgående utveckling återspeglas i Lillsveds utbud av kurser och utbildningar. 

Lillsved har lokaler för både små och stora grupper upp till ca 220 personer. På Lillsved blandas gammalt med nytt. I Herrgården med sina äldsta delar från mitten av 1800-talet finns bl.a. bibliotek, konferens/undervisningslokaler och sociala ytor. Måltiderna serveras i Lillsveds restaurang som ligger inbäddad i grönska bland sekelgamla träd i Lillsveds park. Naturen inbjuder till friluftsliv, avkoppling och träning.

Modern idrottshall och gym

För annan motion har Lillsved en modern idrottshall med fullstora mått, gymnastikhall, ett modernt gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal, spinningcyklar, klättervägg, lokal för massage, utegym, motionsspår, tennisbanor, samarbetsbanor "kul i natur", multigolfbana, beachvolleybollplan, gräsfotbollsplan, skärgårdspaddling. 


För mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Äventyr, idrott och ledarskap i skärgården

Äventyr, idrott och ledarskap i skärgården

Läs mer Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Träffa Linn och Måns som båda läser Idrottspedagoglinjen på Lillsveds Idrottsfolkhögskola och som har siktet inställt på högre studier.

– I framtiden vill jag jobba som polis, lärare eller socialarbetare, berättar Linn.


”Det bästa året i mitt liv”

”Det bästa året i mitt liv”

Läs mer Lillsved Idrottsfolkhögskolan

– Lillsved har gett mig det bästa året i mitt liv och jag vill att andra också ska ta möjligheten att läsa ett år på den bästa folkhögskolan i Sverige!
Det menar Cecilia, 26, som studerat till idrottspedagog på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.

Här kan du läsa mer om Cecilia och hennes erfarenheter från studietiden vid Lillsved.


Utbildningar - Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved Idrottsfolkhögskolan Facebook

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Lillsved Idrottsfolkhögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö


Recensioner

Jimmy the copy guy   |   2018-12-04
Den bästa utbildningen jag gått! Gick 11/12 och läste till idrottspedagog. En helt ny värld öppnade sig efter det året. Allt vi gjorde var fantastiskt roligt och utvecklande. Skidutbildningarna var bäst. På plats två kommer allt annat. Lillsved är en speciell skola. Det är så mycket mer än en utbildning. Skolan ger så mycket mer än bara kunska...
Visa mer
          (5)
Karro   |   2018-12-03
Jag gick Sport och äventyrslinjen på Lillsved. Ett otroligt lärorikt och samtidigt superkul år. Vi fick testa på massa sporter, äventyr och friluftsliv och samtidigt utveckla sitt ledarskap. Mycket praktiskt blandades med teoretiskt för att få så bra kunskap om pedagogik och ledarskap. Lillsved är en fantastisk skola med fantastiska lärare och m...
Visa mer
          (5)
Johan Olsson   |   2018-11-23
Jag är väldigt tacksam för att jag sökte mig till Lillsved och Högre Utbildning för Skidlärare. För mig var hela utbildningen som bensin på elden för mitt redan brinnande skidintresse. Det bästa med utbildningen var att att lära känna andra skidåkare som delar samma passion, och att jag nu har vänner på olika skidskolor runt om i hela Sverige ...
Visa mer
          (4)
Beställ information

För att få mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskolan via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Lillsved Idrottsfolkhögskolan
Kursrecensioner
          (4,8)
Baseras på 30 recensioner