Visa studentum.se som: Mobil

Däckmontör, lärlingsutbildning, Uppsala

Lernia Vux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Uppsala
28 veckor

Däckmontör, lärlingsutbildning, Uppsala

Som däckmontör arbetar du med att montera nya däck, reparera däck och fälgar samt skifta sommar- och vinterdäck/hjul. I arbetet ingår även att balansera däck och justera hjulinställning.

Om utbildningen

Att gå en lärlingsutbildning till däckmontör innebär att du till största delen av utbildningstiden befinner dig på en arbetsplats inom det aktuella yrkesområdet. Där kommer du att träffa yrkeskunniga som tillsammans med lärare från skolan handleder dig och kontrollerar att du får de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs.

Du har mycket kundkontakter, ger råd och informerar om däck, fälgar och andra produkter och därför är det viktigt att du är serviceinriktad. Hjulen måste ofta lyftas och flyttas för hand, så det är bra om du har god fysik och gillar att röra på dig. Under vår och höst när det är däckbytarsäsong kan det vara högt arbetstempo. När du utför ditt arbete med montering och reparationer använder du specialverktyg såsom fordonslyftar, tryckluftsdrivna handverktyg och monteringsmaskiner.

Vi kombinerar lärarledd undervisning, självstudier, projektuppgifter och gruppuppgifter samt praktiska övningar. Du kommer vara ute på praktik – också kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL – under utbildningen. 

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Efter utbildningen

Att gå en lärlingsutbildning innebär att du till största delen av utbildningstiden befinner dig på en arbetsplats inom det aktuella yrkesområdet. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att visa arbetsgivaren dina kunskaper. Det kan i många fall leda till jobb efter utbildningen.

För mer information om Däckmontör, lärlingsutbildning, Uppsala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lernia Facebook

Lernia Vux

Lernia Vux

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Hitta till utbildaren

Lernia Vux

Instrumentvägen 31
126 53 Hägersten


Beställ information

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Se alla skolans recensioner