Yrkesvux/Program (Komvux)

Lastbilsmekaniker

Bergstrands Vux, i Uppsala
Längd
55 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
55 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Bli framtidens lastbilsmekaniker

Gillar du problemlösning och teknik? Då är utbildningen Maskin- och lastbilsteknik något för dig! Detta är ett passande yrke för dig som gillar teknik och datorer och vill bli proffs på elektronik och felsökning på tunga fordon. Det finns saker som alla lastbilsmekaniker behöver kunna. De kunskaperna och mycket mer får du på Bergstrands utbildningar.

Elbilar och högteknologisk elektronik

Dagens nya fordon kräver att du har en fördjupad teknisk kunskap inom bl.a. elektronik och data. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna få en anställning som tekniker.

Du som studerar personbilsteknik på Bergstrands får en utbildning i absolut framkant. När du är klar är dina kunskaper helt up-to-date med branschens verklighet.

Så går utbildningen till

Utbildning går som lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar av utbildningen sker på riktiga fordonsverkstäder. Där får du möjlighet att träna på och fördjupa dina kunskaper. Minst 70% av din utbildning består av APL, arbetsförlagd praktik. Du kommer bli antagen till kursen Flerbränslefordon, men kursen kan komma att bytas ut till El- och hybridfordon 1, vilken kurs det blir beror på ditt intresse och din lärlingsplats.

Lastbilsmekaniker är ett bristyrke. Om man är utbildad lastbilsmekaniker finns gott om arbete.

Utbildningen sker på Bergstrands Vuxenutbildning, Hansellisgatan 21 i Uppsala.

För mer information om Lastbilsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bergstrands Vux?

Bra kontakter med

näringsliv

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

Förkunskaper

Godkänd i svenska/svenska som andraspråk från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande. Godkänd i matematik från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande.

Ansökan hos kommunen

Lättast är oftast att göra ansökan genom portalen Uppsala kommuns hemsida men det går också att skicka in ansökan per post.

Kurskoder och kursgruppsnamn som du kan behöva vid ansökningstillfället hittar du på utbildningarnas egna sidor. Antagningsbesked får du sedan från din hemkommun.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Kontakta din hemkommun för information om vilka möjligheter som finns i din hemort.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lastbilsmekaniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands Vux
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

Bergstrands Utbildningar

Framtidens yrkesfolk utbildas hos Bergstrands Utbildningar. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter utbildningen - då har vi lyckats med vårt uppdrag! Vi utbildar elever till yrken där det råder stor efterfrågan på arbetskraft. Våra...

Läs mer om Bergstrands Vux och visa alla utbildningar.

Highlights