Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Energispecialist Byggnader

KYH Stockholm
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år /
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Energispecialist Byggnader

Vill du arbeta med energifrågor i spännande och stimulerande fastighetsprojekt? Är du lösningsorienterad, trivs med ansvar och vill vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av energiutveckling? Som energispecialist har du kompetens att göra energiutredningar, föreslå energieffektiviserande åtgärder och arbeta i projekt som handlar om energieffektivisering och inomhusklimat. Det handlar om att sänka energiförbrukningen och samtidigt optimera boendemiljön. Idag är energieffektiva lösningar den viktigaste frågan inom samhällsbyggnadssektorn. En energispecialist står mitt i det hetaste teknikområdet. Som energispecialist inom byggnader arbetar du med olika typer av byggprojekt i alla skeden, från tidig planering till uppföljning där du exempelvis tar fram underlag, analyser, utredningar, investeringsplaner och beslutsunderlag hos uppdragsgivare. Vi har utbildat energispecialister i drygt tio år och vår alumni arbetar bland annat vid Aktea, NCC och Pansonic.

Så ansöker du

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Svenska 2 eller Svenska som andra språk 2,
Matematik 2

ELLER

Bygg och anläggning 2

ELLER

Praktisk ellära

Utbildningsinnehåll

En dag på jobbet

Energispecialisten ansvarar för att utreda och genomföra energieffektiviserande åtgärder i byggnader, lokaler och boendemiljöer. Det kan innebära allt från mätning av inomhusförhållanden, undersökning av potentiella fukt- eller mögelskador, till att hitta sätt att sänka energiförbrukning. En vanlig arbetsdag börjar med energispecialisten åker ut på uppdrag för att göra en inventering av ett pågående projekt, det kan till exempel vara inventering av innemiljön på en skola. Därefter åker man tillbaka till kontoret för att lägga upp en plan för framtida inventeringar, bollar idéer kring ett upplägg med kollegor och skriver en utredningsrapport som ska presenteras för kund.

Utöver detta gör även energispecialisten energideklarationer och inventeringsunderlag åt kunder. Arbetet är fritt, flexibelt och ger en bred kunskap om många olika fält inom energi och miljö. Efter några år som yrkesverksam energispecialist finns möjlighet till fördjupning och specialisering inom ett område som man brinner för. Som energispecialist gör man ett meningsfullt arbete som ligger helt rätt i tiden och som kommer att behövas i många år framöver.

”Sweco som bolag har strategiska mål att växa organiskt & genom förvärv varför vi vill rekrytera fler medarbetare generellt. Många medarbetare ger en hög kapacitet/ bred kompetens att hjälpa till i de stora samhällsbyggnadsprojekten i Sverige liksom globalt.

I Västra Götaland, inte minst Gbg har vi en jättesatsning på bostäder & kommersiella fastigheter. T ex Nya Backaplan, hela Älvstaden, Änggården, nytt centrum i Mölndal + att kommunala bolagen har som mål att bygga 700 bostäder/år. Många företag inom bygg/fastighetsbranschen börjar också få upp ögonen för dessa frågor.

Vad säger dina blivande arbetsgivare?

Energieffektiva byggnader & miljöcertifieringar blir mer en hygienfaktor/minimikrav. Mot bakgrund av detta behövs många specialister inom hållbara & energieffektiva byggnader liksom kunskaper & färdigheter inom miljöcertifieringar. Utbildningen Energispecialist Byggnader och Miljösamordnare Byggnader på KYH är skräddarsydd för detta ändamål med hög on-boarding-faktor, dvs studenterna har förvärvat teoretisk & praktisk kunskap för att direkt gå in i projekt.” Tobias Berge, SWECO

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Kostnader

Hela utbildningen är gratis.

Dator

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på. Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10. Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter.
Vi rekommenderar ej Mac datorer för denna utbildning.

Kurslitteratur

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin.
Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

KYH Stockholm

KYH Stockholm

KYH Stockholm – Yrkeshögskola & kompetensutveckling

Vill du gå en utbildning som leder till jobb? Vill du ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter i branschen redan under studietiden? Då har du hittat helt rätt! Yrkeshögskolan KYH Stockholm bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom områdena energi, miljö, webb och e-handel....


Läs mer om KYH Stockholm och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Stockholm

Västra Finnbodavägen 4
131 30 Nacka

Tel: 0768852120
Mobil 0768852120
www.kyh.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Nöjd
(4)
Jättebra utbildning med bra lärare. Det var många spännande diskussioner på lektionerna, eftersom lärarna kom från branschen, men stor erfarenhet. Jag kan helt klart rekommendera denna utbildning.
Studerande
(5)
En utbildning som ligger helt rätt i tiden med en bra samverkan mellan näringsliv och skola. Rekommenderas!

Kursinnehåll

Så här ser utbildningen ut

Utbildningen är skräddarsydd av oss och av företag i branschen - därmed är utbildningen helt anpassad efter vad branschen kräver. Som energispecialist inom byggnader behöver du specialkunskaper inom flera områden. Därför läser du flera olika ämnen bland annat energieffektiviseringsteknik, byggnadsteknik och kulturhistoriska byggnader.

Utbildningen består dels av 20-28 veckors LIA, beroende på vilken ort du studerar på, där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

Studietakten är 100% med cirka 15 timmar i veckan undervisning som varierar mellan heldagar och kortare dagar.

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: