Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogrammet i klinisk optometri

Karolinska institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Solna
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Solna
Antagningshistorik

Om utbildningen

Magisterprogrammet i klinisk optometri passar dig som är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet eller dig som är legitimerad sjuksköterska med påbyggnad inom ögonsjukvård. Efter examen kan du arbeta med diagnostik av ögonsjukdomar, avancerade optometriska och oftalmologiska undersökningsmetoder, undersökningar av barn och behandling av samsynsproblem.Utbildningen har en stark förankring i den kliniska verksamheten och ger dig unika möjligheter att utveckla dina kliniska färdigheter i vår egen ögonklinik, och på den särskilda "KUM-Ö-mottagning" som vi sedan 2020 driver i samarbete med ögonakuten på S:t Eriks Ögonsjukhus och andra KI-utbildningar. Samtidigt får du möjlighet att fördjupa dig i områdena neurooptometri, okulär farmakologi, ögats sjukdomar, binokulärseende och barnoptometri. Efter utbildningen kan du självständigt genomföra och tolka resultaten av en fullständig ögonhälsoundersökning, genomförd med avancerade undersökningstekniker.

Så ansöker du

Optikerexamen om 180 hp eller kandidatexamen i optometri. Alternativt legitimation som sjuksköterska samt sjuksköterske-examen om 180 hp och ytterligare 60 hp påbyggnad inom ögonsjukvård. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00
Fax 08-31 11 01