Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Karolinska institutet, i Huddinge
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som har beslut från Socialstyrelsen om att delta i kompletteringsprogram för fysioterapeuter med examen från land utanför EU/EES och Schweiz. Efter slutförd utbildning ska du visa de kompetenser som krävs för att du ska kunna ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen med syfte att få arbeta som fysioterapeut i Sverige. Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier, vilket innebär 60 högskolepoäng.

Så ansöker du

Avslutad eftergymnasial fysioterapeututbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz, av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för fysioterapeuter. Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights