Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Karolinska institutet, i Huddinge
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

En röntgensjuksköterska arbetar i en högteknologisk miljö där undersökningar och behandlingar med tekniskt avancerad utrustning kombineras med omvårdnad av patienten. Som röntgensjuksköterskan är du expert på digital bildframställning och utför de flesta undersökningar självständigt med hjälp av bland annat röntgenstrålar, ultraljud och magnetfält. I yrket ingår också att assistera läkare vid vissa behandlingar.

Den radiologiska verksamheten har en central roll i modern sjukvård med diagnostik och behandlingar. Att arbeta som röntgensjuksköterska innebär ett mycket omväxlande yrke med avancerad teknik och nära patientkontakt i kortare och längre möten. I utbildningen varvas teori och praktik som utgör en tredjedel av utbildningen. Yrkesrollen genomgår en ständig förändring beträffande den metodik och teknik som används. I ditt framtida arbete ingår även att arbeta med utveckling av metoder och tekniker och med kvalitetssäkring. Det finns mycket goda möjligheter till arbete efter utbildning. Du kan arbeta på röntgenkliniker inom landstinget, hos privata vårdgivare eller utomlands. Det finns också goda möjligheter till fortsatta studier på magister- och därefter forskarnivå.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Röntgensjuksköterskeexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights