Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogrammet i bioentreprenörskap

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Solna

Om utbildningen

Med en examen från magisterprogrammet i bioentreprenörskap har du en bra grund för att arbeta med utveckling och ledning av projekt på företag och organisationer inom life science sektorn. Programmet bygger på en praktisk tillämpning av dina kunskaper. Vi använder oss av case-studier i undervisningen och programmet innehåller två obligatoriska praktikkurser där du tillämpar det du har lärt dig hos företag, i Sverige eller utomlands. Många av föreläsarna är erfarna företagsledare inom life science som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet inom tex att driva företag, marknadsföring, konsultarbete eller investeringar. Sammantaget ger programmet dig värdefull insikt i life science sektorn och en bra start för din framtida karriär.

Så ansöker du

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, biomedicin, biologi, cell- och molekylärmedicin, farmaci, kemi, medicin, bioteknologi eller motsvarande examen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Masterexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights