Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Karolinska institutet, i Huddinge
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som har sjuksköterskeutbildning från land utanför EU/EES och Schweiz och önskar arbeta som sjuksköterska inom svensk hälso- och sjukvård. Efter slutförd utbildning kan du ansöka om sjuksköterskelegitimation hos Socialstyrelsen. Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier (60 högskolepoäng) med teoretisk och klinisk verksamhetsförlagd utbildning. Studierna bygger vidare på dina tidigare kunskaper och färdigheter. Den verksamhetsförlagda utbildningen är förlagd till sjukhus, vårdcentraler och vård- och omsorgsboenden. Huvudområdet är omvårdnad, som integreras med kunskaper i medicin och samhälls- och beteendevetenskap utifrån ett humanistiskt och etiskt förhållningssätt. Utbildningen berättigar till studiemedel.

Så ansöker du

Avslutad eftergymnasial sjuksköterskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz, av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för sjuksköterskor. Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights