Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogrammet i klinisk optometri

Karolinska Institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Stockholm
60 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Magisterprogrammet i klinisk optometri

Magisterprogrammet i klinisk optometri passar dig som är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet eller legitimerad sjuksköterska med påbyggnad inom ögonsjukvård. Efter examen kan du arbeta med diagnostik av ögonsjukdomar, avancerade optometriska och oftalmologiska undersökningsmetoder, undersökningar av barn och behandling av samsynsproblem.Utbildningen har en stark förankring i den kliniska verksamheten och ger dig utökade kliniska färdigheter. Samtidigt får du möjlighet att fördjupa dig i områdena neurooftalmologi, okulär farmakologi, ögats sjukdomar, binokulärseende och barnoptometri. Efter utbildningen kan du självständigt undersöka och diagnosticera ögats vävnader, ögats tryck och refaktiva status samt binokulära funktion med samma metoder som används inom specialsistögonvården. Programmet är ackrediterat av Council of Optometry and Optics (ECOO) och innebär fina möjligheter för arbete utomlands.

Så ansöker du

Optikerexamen om 180 hp eller kandidatexamen i optometri. Alternativt legitimation som sjuksköterska samt sjuksköterske-examen om 180 hp och ytterligare 60 hp påbyggnad inom ögonsjukvård. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska Institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska Institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: