Visa studentum.se som: Mobil

Lärarassistent

Högalids Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Kalmar
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-16 - Kalmar
Sista ansökan: 2021-04-15
Lärarassistent

Lärarassistent

För dig…

  • som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i skolmiljö
  • som vill vara ett stöd för lärare och elever både i och utanför klassrummet
  • som är social och lösningsfokuserad, initiativrik och strukturerad

Kursprofil

Under året varvas studier på Högalid med praktik ute på grundskola, gymnasium eller vuxenutbildning.I mötet med kurskamrater, lärare, elever och deltagare på andra kurser lär du dig att skapa möjligheter för andra att lära och utvecklas.Genom att pröva, erfara och reflektera skapas kunskap och kompetens att arbeta i skolan.Deltagare som har gått kursen beskriver också att det getts goda möjligheter till personlig utveckling.På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

För mer information om Lärarassistent , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Som lärarassistent kommer du att jobba med Sveriges framtid: våra barn, ungdomar och vuxna. Du är en brygga mellan elever och personal där du kommer att stödja elever och komplettera lärare. Nedan exempel på kursens innehåll:

  • Skolans organisation och uppdrag
  • Ledarskap
  • Pedagogik lärande och utveckling
  • Beteende och socialt samspel
  • Anpassning och särskilt stöd
  • Kommunikation och konflikthantering
  • Dokumentation och administration och praktik

I livet på folkhögskola ingår även skolans temadagar, möjligheter till fysisk aktivitet och ämnestillval.

Praktik

En del av utbildningen är praktik, förlagd företrädesvis i Kalmar kommun. Kringkommuner kan förekomma. Eventuella kostnader runt praktiken, så som mat eller resekostnader står deltagaren själv för.Ca 25% av den totala kurstiden är praktik. Kursansvarig placerar deltagarna på skolor där handledare finns som tillsammans med Högalid ansvarar för praktiktiden.

Praktikplatserna är fördelade från förskoleklass till och med vuxenutbildning (komvux). Stadiet/skolan för praktiken anpassas efter deltagarnas önskemål i den mån det går.

Praktiken är planerad till två dagar i veckan, efter en introduktionsmånad på folkhögskolan. Detta möjliggör att kontinuerligt använda de teoretiska kunskaperna praktiskt ute i verksamheten.

Intyg

Efter genomgången kurs erhålls ett utbildningsbevis med en personlig referens. Detta förutsatt att deltagaren har minst 80% närvaro på hela kursen, men även på enskilda delmoment och på praktiken. Det krävs också att de arbetsuppgifter som ryms inom kursen genomförs på en för kursen godkänd nivå.

Antagningsvillkor

Du har grundläggande behörighet från 3-årig utbildning i gymnasieskolan. Det är en merit om du har arbetslivserfarenhet.

Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan där du beskriver dig själv, varför du sökt kursen och din syn på uppdraget som lärarassistent. Bifoga också referenser samt kopior på dina betyg från gymnasiet.

Du som är behörig sökande kommer att bli kallad till en gruppintervju. Du får en personlig kallelse. Om du har utländsk gymnasieutbildning behöver du kontakta UHR för att bedöma din utbildning i förhållande till motsvarande svensk gymnasieutbildning.

Du ska ha läst minst Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Bifoga intyg med din ansökan.

Utbildningen vänder sig till dig som kan antas börja jobba inom skola eller annan verksamhet med barn och ungdomar.  Därför krävs ett utdrag ur belastningsregistret i samband med din ansökan.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad.

Högalids Folkhögskola Facebook

Högalids Folkhögskola

En inkluderande skola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Högalids Folkhögskola

Högalids Folkhögskola

Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Tel: 0480-844 80
Mobil 070-3976051
www.hogalid.nu

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Lina
(5)
Min tid på Högalid har fått mig att reflektera över så mycket. Både i mitt privata liv men också över hur vårt samhälle fungerar. Jag känner att jag har vuxit som människa och ser livet lite ur en annan synvinkel nu. Jag är så glad att jag valde folkhögskola för mina studier och framförallt är jag glad för vad Högalid erbjudit mig som student.
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lärarassistent från Högalids Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: