Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Recensioner av Hjälmared folkhögskola

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 35 recensioner.

Daniel
(5)
Jag kan ärligt säga det bästa året i mitt liv. Fantastiska lärare som låter dig utveckla din kristna tro, på en helt underbar skola, fylld med underbara människor, i den finaste omgivning. Något jag aldrig kommer ångra att jag läste.
Emelie
(5)
Att gå på Hjälmareds folkhögskola var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Därifrån har jag fått vänner för livet, fått bli mer trygg i vem jag är och vart jag står i olika livsfrågor. Att bo på internat, baka kladdkaka varje kväll, ta promenader runt sjön, oändligt många spelkvällar och nybakat bröd och ägg till frukost varje morgon -...
Visa mer
Ellen
(5)
Alltså denna skola, denna utbildning! Vilken plats, och vilket år! Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv, Gud, kyrkan och andra människor under det året jag gick där. Hjälmared är verkligen en skola som ger utrymme för människor att komma med allt vad vi är, och som får en att växa tillsammans med dem man möter.
Elev 2015/2016
(5)
Året på Hjälmareds Bibellinje betydde väldigt mycket för mig! Är fantastiskt att få möjligheten att vrida och vända på det här med kristen tro och att få samtala med lärare och klasskamrater från olika bakgrunder. Det finns plats för att växa, ifrågasätta och fundera!
Robert
(5)
Mitt år på Bibellinjen på Hjälmareds folkhögskola går till minnet som det hittills bästa året i mitt liv. Skolan arbetar mycket för att stärka gemenskapen bland elever genom olika typer av aktiviteter, både under och utanför skoltid. Det här betydde i mitt fall att jag fick en fantastisk gemenskap tillsammans med min klass och andra elever på sk...
Visa mer
3
(4)
Intressanta ämnen med med mycket diskussion samt bra lärare ifrån olika kristna sammanhang får Hjälmareds bibel-linje att hålla måttet.
Josef
(5)
Jag gick bibellinjen och tycker självklart att du ska göra det också! Här fick jag möjlighet att fördjupa min tro och reflektera och diskutera hur den ska omsättas i praktiken. Dessutom har jag lärt känna massor av andra elever som har blivit vänner för livet och njutit av den vackra miljön utanför Alingsås. Sök bibellinjen idag!
Elev 19
(5)
Ett år fullt av utmaningar med både tro och andra människor. I naturen kring hjälmareds folkhögskola mår man som bäst, med en bred lärarskara och mycket kunskap finns mycket att lära sig här!
Elsa
(5)
Hjälmared är en helt fantastisk skola! Det är jättevackert, trevlig personal och sjukt kul att bo på internat. Bibelkursen är lärorik med kunniga lärare och intressanta ämnen. Jag ångrar inte att jag valde ett år på bibellinjen! :)
Ellen
(5)
Ett super år med massa ny kunskap och fördjupning inom bibeln och härliga människor. Jag rekommenderar denna linjen och skolan!
Sara
(5)
Äventyr och personlig utveckling i en bra kombo
Ali
(5)
En bra utbildning med både äventyr, friluftsliv och mycket träning
Peter
(4)
Bra utbildning för den som vill utmana sig själv. Alla får vara med och man gör de tillsammans.
Emilio
(5)
Sjukt rolig kurs, och otroliga lärare🙌
Evelina
(5)
Detta har varit ett år som verkligen tillåter en att jobba med sig själv och utvecklas. Mycket skratt, glädje och gemenskap. Nya utmaningar, erfarenheter och kunskaper. Ett år man sent glömmer❤
Klara
(5)
En spännande utbildning som ger dig kunskap, utveckling och upplevelser. Ett år där du får träffa nya goa människor. En miljö som ligger i ett otroligt vackert landskap precis vid sjön. Hjälmared - en plats du sent kommer att glömma.
Nolan orozco
(5)
En fantastisk tid på hjalmared tillsammans med nya vänner och spännande äventyr. I med och motgång tar man sig igenom allt tillsammans. Hjalmared har mycket av allt, Kärlek vänskap hopp och frid. Lärare som genuint bryr sig om alla på skolan. Personal som alltid är öppen för att prata om lite allt möjligt. Bästa stället för att hitt nya v...
Visa mer
Elev
(4)
Underbara lärare, gemenskap och personligutveckling är något jag har upplevt under läsåret.
Joacim
(5)
Polisprofil på Hjälmared var en fantastisk tid. Jag fick så många nya kompisar och jag lärde mig saker som jag har nytta av i mitt nuvarande arbete som polis. Att plugga på Hjälmared var en av de allra bästa perioderna i mitt liv och jag ångrar ingenting.
Alicia Bernersjö
(5)
Jag gick polisprofil 2014-2015 och det är det absolut bästa jag har gjort! Utbildningen gav en stor inblick i polisens yrke som gjorde en ännu mer intresserad. Rekommenderar verkligen skolan och speciellt polisprofil med dess fantastiska lärare!
Snart hälsocoach
(4)
Roligt och lärorikt år. Bra blandning mellan teori och praktik. Allmänbildande om kost och träning som alla har nytta av. De ordinarie skoldagarna bryts av med gemensamma aktiviteter och externa föreläsare. Tempot är lugnt men du har möjlighet att läsa och lära dig mer på egen hand. Rekommenderas!
lisa
(4)
Jag förväntade mig ett bra år med intressanta kurser och bra omgivning men jag var inte beredd på att det skulle bli ett fantastiskt år som aldrig ville skulle ta slut. Skolans lärare gör allt för att man ska trivas och lära sig och det är få skolor där man längtar mer till skolan än hem! Det är en bra blandning mellan teori och praktiskt lärand...
Visa mer
Alexander
(5)
Tycker att denna skolan och utbildningen har gett mig mycket. Härliga människor, aktiviteter och en fantastisk miljö att vara i. Riktigt bra lärare och ett bra studieupplägg. En viktig del för mig när jag sökte hit var att utvecklas, och det känner jag verkligen att denna kursen gett mig.
IdoF
(4)
Trevlig skola där alla människor inkluderas. Människorna, stämningen och utemiljön är fantastisk! Minus är att vissa boenden har eftersatt underhåll och möss.
En elev
(4)
Ett år för att växa? Ett år för att lära? Ett år för att vara med i en skön gemenskap? Om du känner tre "ja" i ditt hjärta. Ta då en titt på skolans hemsida och kolla om din drömutbildning finns där. P.S!!!! Stå på god fot med husmodern :-)
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se