Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Sammanfattning
YH-utbildning
Stockholm
2 terminer
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Öppet hus
2021-10-21
Shiftleader Hotel

Shiftleader Hotel

Älskar du att ge service?

Gillar du att jobba med människor? Då är Shiftleader Hotel rätt utbildning för dig.

Gå längre i framtidens bransch

Efter två terminers studier är du kvalificerad att jobba som arbetsledare på ett skift eller på en administrativ tjänst på en driftsavdelning. Med längre arbetslivserfarenhet inom branschen, före eller efter utbildningen, är arbetet som assisterande avdelningschef ett alternativ. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att leda det operativa arbetet på en receptions-, konferens- eller housekeepingavdelning. Du får också goda förutsättningar för arbete inom andra delar av turismnäringen.

Behovet är stort av utbildad personal

Michaela Bussler, Director of Human Resources, Sheraton Stockholm: "Utbildningen Shiftleader Hotel är en mycket viktig utbildning för hotellbranschen i Stockholm framförallt, där ju expansionen är som störst. Från den befintliga Hotel Managementutbildningen på två år får vi motiverade ledare och medarbetare med en god generell kunskap om verksamheten som ger dem en god överblick och förståelse som är mycket betydelsefull. Vi ser fram emot att behovet kommer att mötas även på den nivå denna utbildning syftar till."

LIA, där du visar dig för branschen

En stor del av utbildningen består av Lärande I Arbete (LIA). Under 14 veckor kommer du att utbildas på ett företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. LIA fördelas över två perioder med olika inriktning som gör att du successivt utbildas och utvecklas inom branschen. I ledningsgruppen sitter representanter från de stora kedjorna, bl a Scandic, Nordic Choice och Radisson Hotel Group men även independenthotell som t ex Hotel Diplomat och Bank Hotel.

För mer information om Shiftleader Hotel, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. 
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt) 
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida.

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

 • Svenska/Svenska som andra språk B/2
 • Engelska B/6
 • Yrkeslivserfarenhet på heltid motsvarande 6 månader efter avslutade gymnasiestudier från restaurang, hotell och turism, eller inom försäljning och servicebranschen.

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Läs mer på MYHs hemsida.

Uppfyller du inte den grundläggande eller den särskilda behörigheten?

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Shiftleader Hotel.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunder är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Kursinnehåll

Utbildningen omfattar 200 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Administrativ IT 10 p
 • Arbetsmiljö 15 p
 • Arbetsrätt 10 p
 • Branschekonomi 20 p
 • Business Communication 15 p
 • Examensarbete 15 p
 • Hotel Operations 15 p
 • Lärande i Arbete 1 30 p
 • Lärande i Arbete 2 40 p
 • Operational Human Resources Management 20 p
 • Service Management 10 p

Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....


Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen på digitalt öppet hus!

Torsdagen den 21 oktober mellan kl: 16.00 – 18.00 bjuder vi in till digitalt öppet hus.

Vi berättar om Frans Schartaus Handelsinstitut och de utbildningar vi erbjuder. Du får chansen att träffa våra utbildningsledare och chatta med vår antagningskoordinator. Ingen föranmälan krävs utan

Du är välkommen att logga in, när du vill, mellan kl: 16.00-18.00.

Inbjudan och länkar hittar du på skolans hemsida den 21 oktober.

Utbildning som leder till jobb!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-10-21    Tid:   16:00 - 18:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Shiftleader Hotel

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Tel: 08-508 402 00
Fax 08-508 402 08
www.schartau.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Shiftleader Hotel från Frans Schartaus Handelsinstitut, fyll i följande uppgifter: