Visa studentum.se som: Mobil

Revenue Management & Data Analyst

Frans Schartaus Handelsinstitut
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Revenue Management & Data Analyst

Revenue Management & Data Analyst

Vad gör en Revenue Manager och en Data Analyst?

Idag sker den största delen av försäljningen inom service och besöksnäringen via nätet och olika digitala kanaler. Vi har sett en transformation när det kommer till ny teknik som kräver nya arbetssätt och nya yrkesroller. Revenue Management handlar om att ta kontroll över utbud och efterfrågan och på detta sätt öka företagets lönsamhet. Arbetsuppgifterna genomförs i nära samarbete med det kommersiella teamet och där ingår försäljning, marknadsföring och distribution. Som Revenue Manager eller Data Analyst arbetar du med analys, prisoptimering och marknadsföring i olika system och distributionskanaler. Detta är en nyckelposition där fokus ligger på omvärldsbevakning, analys av data och varierande marknadsförutsättningar för att kunna utforma företagets prissättningsstrategier och skapa kundlojalitet.

God arbetsmarknad

Utbildningen ger dig en eftergymnasial yrkeshögskoleexamen med en spetskompetens som efterfrågas inom hela tjänste- och servicesektorn. Vi ser en framtidstro i och med den ökande vaccineringen, en uppdämd reselängtan samt nya digitala konsumtionsmönster. Inget tyder på ett minskat resande efter pandemin och därför behöver tjänster och produkter även fortsättningsvis paketeras, marknadsföras och lönsamhetsberäknas. Anställda som kan hantera hela kedjan från marknads- och dataanalys, till prissättning och distribution i digitala kanaler är hett eftertraktade. Revenue Management och Dataanalys är en så pass viktig nyckelroll och kommer därför att prioriteras hos företag som har en digital närvaro.

Utbildningens upplägg

Revenue Management och Dataanalyst bygger på tidigare arbetslivserfarenhet och studierna genomförs helt på distans. Utbildningen rymmer alla viktiga områden för ditt fortsatta yrkesliv i en specialistroll inom Revenue Management och dataanalys. Vid examen efter ett års studier kommer du ha goda praktiska och teoretiska kunskaper, färdigheter och kompetenser i såväl de IT-system som är viktiga för din nya yrkesroll som de metoder och tekniker och som används i yrkets alla delar. Olika case- och fallstudier utgår från konkreta fall och autentiska företag och du kommer att arbeta tvärfunktionellt, processrelaterat och innovativt. Det pedagogiska upplägget och utbildningens innehåll ger dig ett helhetsperspektiv som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Skolan har ett stort nätverk och bjuder in internationella gästföreläsare och experter i olika delar av

För mer information om Revenue Management & Data Analyst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning.
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt).
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida: 

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

• Engelska B/6
• Svenska/Svenska som andra språk B/2
• Matematik B/2
• Yrkeslivserfarenhet på heltid motsvarande två år efter avslutade gymnasiestudier från tjänste- eller servicesektorn.

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Kravprofil

Branschens krav

Besöksnäringen växer och behöver kunna presentera sina produkter på ett attraktivt sätt med en väl avvägd och strategiskt genomtänkt prissättning via bokningskanaler och webbsidor. Digitala platser där kunden får en prisöversikt, rekommendationer och möjlighet att betygsätta och jämföra tjänster växer, mer kunskap om hur detta hanteras behövs i branschen. Utbildningen passar dig som har god analytisk förmåga, är resultatinriktad och trivs i team samt har intresse för teknisk utveckling. För att lyckas och trivas inom yrket och branschen är det viktigt att ha följande egenskaper och förmågor:

Affärsmässighet

  • Att ha ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk är A och O samt kunskapen om hur företagets närvaro i olika digitala medier påverkar befintliga och framtida kunder.

Analytisk förmåga

  • Du har god analytisk förmåga, det är viktigt att kunna tolka och analysera statistik, trender och tendenser.

Ansvarstagande

  • Stor vikt läggs på eget ansvar - att vilja leda, ta egna initiativ och kunna stå i centrum. Att ansvara för och ha inflytande i olika processer vid försäljning och förhandling.

Beslutsmässighet 

  • Du ska kunna ta beslut i olika och ibland krävande situationer. Då yrket är intensivt, innehåller många utmaningar och sätter dig i oväntade situationer är det viktigt att du är trygg och säker i dig själv och kan stå lugn när det stormar.

Initiativförmåga 

  • Det är av största vikt att vilja och våga ta tag i saker och att inte vänta på att de ska hända.

Intresse & engagemang 

  • I arbetet ingår att bevaka förändringar i omvärlden och dra slutsatser för vilken påverkan som detta kan ha för företagets verksamhet.

Samarbetsförmåga 

  • Den här yrkesrollen innebär ansvarsfulla och varierande arbetsuppgifter samt mycket kontakt med kollegor. Det är viktigt att trivas med teamarbete och att ha en god kommunikativ förmåga.

Systemvana 

  • Vana vid att arbeta med olika datasystem och stort intresse för modern teknik. Kunna hantera databaser och kalkylsystem för beräkningar och prognostisering.

Vilja att lära 

  • Att vilja lära sig nya saker och utveckla personliga förmågor. Det är ett kunskapsintensivt arbete i en bransch som befinner sig i ständig förändring. 

Efter utbildningen - exempel på yrken 

Branschen har initierat utbildningen och anställer direkt från utbildningen. Efter examen kan du arbeta som:

• Business Analyst
• Commercial Manager
• Data Analyst
• Online Distribution Manager
• Pricing Analyst
• Revenue Manager

Samarbeten

Samarbete med näringslivet

Samspelet mellan teori  och praktik är centralt för alla våra utbildningar. Ledningsgruppen som  ansvarar för utformningen av din utbildning består därför av representanter  från näringslivet. Självklart lyssnar vi även på våra studenter och varje  utbildning har två studentrepresentanter i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen för Revenue Management & Data Analyst sitter representanter  för branschföretag som Pingvinen AB, Taktikon, Scandic Hotels, MTR Express, Runö Möten & Events, Tele2, Hemnet, Worldline Global och Nationalmuseum. De är engagerade i utbildningen, gästföreläser och rekryterar kontinuerligt. Skolans nära samarbete med arbetslivet garanterar att du får rätt kvalifikationer för din fortsatta karriär. 

Ledningsgruppen medverkar aktivt i utbildningen bland  annat genom besök i kursgruppen, gästföreläsningar och studiebesök. De kan även  ansvara för olika kursmoment och handleda vid projektarbeten.

Kursöversikt

INNEHÅLL. Utbildningen omfattar 200 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

Agil projektledning 10 p

Dataanalys 40 p

Digital och strategisk marknadsföring 30 p

Distribution och Channel Management 20 p

Ekonomi i besöksnäringen 25 p

Examensarbete 20 p

Introduktion i Revenue Management 10 p

Omvärldskunskap 15 p

Revenue Management 30 p

Det är också viktigt att du i din roll som Revenue manager behärskar Officeprogammet. Därför får du under denna utbildning fri tillgång till Learnesys onlinekurs i Word, Excel och PowerPoint. 

Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....


Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Revenue Management & Data Analyst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Tel: 08-508 402 00
Fax 08-508 402 08
www.schartau.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Emelie Wennlöf
Utbildningen ger en bra grund för de som är nya i ämnet, samtidigt som det är en otroligt kompetensutveckling för de som redan befinner sig i branschen. Lärare och föreläsare håller en hög nivå med många representanter från arbetslivet. Ledningsgruppen arbetar aktivt så att utbildningen motsvarar hela tiden håller sig uppdaterad efter marknaden....
Visa mer
Jezica Höjerslev Lindeberg
Med nära 20 år i hotellbranschen i olika roller var denna utbildning något som kompletterade mina erfarenheter och gav spetskompetens inom de ämnen som ingick. Har med hjälp av den nyvunna kunskapen gått vidare till en tjänst som Revenue Manager i ett nytt bolag.
Katarina Johansson
En väl genomtänkt och genomarbetad utbildning med hög klass av lärare och föreläsare. Alla kurser har en koppling till varandra som under termin 3 blir väldigt tydlig då man som student känner att man är på väg att knyta ihop säcken. Kan varmt rekommendera andra!
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 33 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Revenue Management & Data Analyst från Frans Schartaus Handelsinstitut, fyll i följande uppgifter: