Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

YH-utbildning

.net developer

KYH Nationellt, i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Beskrivning

Vad gör en .NET developer?

Som .NET developer utvecklar du kod inom Microsofts olika teknologier och skapar framtidens hållbara och innovativa lösningar för webbsidor, appar och gränssnitt.

Utöver utveckling och programmering arbetar en .NET developer med testning och systemutveckling tillsammans med kunder och övriga utvecklare och samarbetar även tätt med andra yrkesroller. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. 

Under utbildningen 

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i såväl systemutveckling som webbutveckling med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform.

Du kommer framför allt att använda programmeringsspråket C#. C# som både är högt användbart och eftertraktat i sig själv och dessutom nära besläktat med många andra språk. Det gör det enklare att senare lära sig andra programmeringsspråk.

Hur ser framtiden ut för en .NET developer?

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor. Vi är stolta över de relationer vi har med IT branschen. Vi är noga med att skapa långa relationer inom våra branscher och flera av de som sitter i ledningsgrupperna hos oss har gjort det i många år. 

Exempel på yrkestitlar förutom .NET developer:

 • Systemutvecklare .NET
 • Webbutvecklare .NET

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  och
 • Engelska 6
  och
 • Programmering 1

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetenseller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

KYH Nationellt
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Highlights