Yrkesvux/Program (Komvux)

Trä, möbel och inredning

Nässjöakademin, i Nässjö
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Trä, möbel och inredning

Är du intresserad av att arbeta i en kreativ och spännande bransch? Då är detta en utbildning för dig.

Detta är en träteknisk utbildning på gymnasienivå där du får bred kunskap som ger många olika möjligheter till jobb. Utbildningen är för dig som vill höja din kompetens eller omskola dig för ett nytt yrke inom träbranschen.

Utbildningen är i grunden 800 poäng, vilket motsvara cirka 40 veckors studier.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta inom träindustrin som till exempel maskinoperatör, montör eller möbel- och inredningssnickare. Du får även med dig grunden för att fortsätta studier som produktutvecklare, designer, produktionstekniker eller CNC-operatör.

För mer information om Trä, möbel och inredning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

Grundskoleutbildning eller motsvarande. För sökande som saknar grundskoleutbildning kommer förkunskapstest att göras.

Syftet med förkunskapstest är att göra en bedömning av sök matematikoch språkkunskap. Det viktiga är att förutsättningar till att tillgodogöra sig utbildning finns.

Att studera på Yrkeshögskolan och Träcentrum i Nässjö

Idén med Träcentrum bygger på samverkan där vi tillsammans med företag, högskolor, branschorganisationer, myndigheter med flera bygger broar, skapar nätverk och blir en stark aktör för träindustrins utveckling.

Vår verksamhet

Vårt mål är att på olika nivåer erbjuda det som branschen efterfrågar inom såväl kompetens- som företagsutveckling. Vi jobbar målmedvetet med företagsuppdrag, utvecklingsprojekt, utbildningar och är ett värdefullt bollplank inom många områden för såväl företagen som enskilda personer. 

Vi brinner för områdena affärsutveckling, produktutveckling och produktionsutveckling och dessa områden har starkt fokus i våra utvecklingsprojekt och utbildningar. Områden som produktionsteknik och produktionsledning har för närvarande fokus i våra pågående Yrkeshögskoleutbildningar (YH)

Träcentrum ingår i IUC - Sverige

Träcentrum är en del av IUC - Sverige, (Industriella UtvecklingsCentra) som är en företagsnära, rikstäckande organisation med regionala bolag som tillsammans bygger kunskap om  industriföretagens behov.

Övrigt

På Träcentrum studerar idag cirka 400 personer. Träcentrum kompetensutveckling AB erbjuder allt från kortare utbildningar via projekt- och utvecklingsverksamhet till eftergymnasiala utbildningar på Yrkeshögskole- och högskolenivå. I anläggningen finns också studenter från Nässjö kommun som studerar olika utbildningar på olika nivåer.

Utbildningens innehåll

  • Människan och industrin 1
  • Materialkunskap 1
  • Hantverk introduktion
  • Material och miljö
  • Finsnickeri 1
  • Tillverkningsunderlag 1                
  • Praktik (Apl) på företag

Yrkesvux är en yrkesinriktad utbildning på gymnasienivå där praktik på företag inom branschen ingår. Träcentrum har ett brett nätverk och samarbetar med många trärelaterade företag, där du kan söka praktikplats. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trä, möbel och inredning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

Välkommen till Nässjöakademin!

På Nässjöakademin hittar du yrkeshögskoleutbildningar, högskolekurser,enstaka kurser och företagsanpassade kurser och uppdragsutbildningar. Hos oss får du möjlighet till ny kunskap, sammanhang, nätverk och kanske det viktigaste av allt - personlig utveckling. Vårt mål är att du som studerar ska hitta...

Läs mer om Nässjöakademin och visa alla utbildningar.

Highlights