En ledarskapsutbildning för framtiden

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom yrkeshögskoleutbildning! Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter.

Yrkeshögskolan Höga Kusten samarbetar med alla aktörer som påverkar våra kunders väg till arbetslivet. Näringslivets branschorganisationer, företag, Arbetsförmedlingen och Vuxenutbildningens studievägledare m.fl.

När detta nätverk länkas samman med Yrkeshögskolan Höga Kustens utbildningar blir det ett kraftfullt verktyg som ger mycket goda resultat.

I en modern utbildningsorganisation är internationella projekt och utbyten en självklarhet. Yrkeshögskolan Höga Kusten hjälper dig som studerar hos oss att hitta rätt bland EU:s utbildningsprogram, som erbjuder finansieringsstöd både till praktik och internationella utbyten/kontakter.

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan höga kustenHur kom det sig att du valde att studera till konstruktör?

– Mattias, Då jag gillar att hela tiden testa gränserna och brinner för utmaningar så var CAD ett program att jobba i som uppfyllde mina förväntningar.

Systemet sätter just inga gränser utan det är användaren som gör det samt den kunskap du själv har. Att det var ”coolt” kan man inte heller sticka under stolen med, modellerna man kunde skapa, hur man kunde vrida och vända objektet precis hur man ville. Men sedan så finns det trots allt få bra konstruktörer och då jag var inställd på att jag ville bli bra på något eget, sticka ut ur mängden så var detta min grej.

– Mark, Jag har alltid varit mycket teknikintresserad, att få möjlighet att studera till konstruktör var en dröm för mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Mattias, Det bästa är att man hela tiden sätter sina egna mål eller uppfyller vad andra önskar, jag uppfyller/skapar vad andra önskar sig.

– Mark, Att få utveckla objekt (maskiner, fordon, båtar etc.) att först få se dem växa fram som prototyp på min skärm och senare i verklig produktion. Det är en bra känsla att få utveckla något som hjälper till att göra livet enklare för många personer, något att vara stolt över det.

Vad är utmaningen med att utveckla/förbättra produkter/ jobba som konstruktör?

– Mattias, Man kommer i kontakt med människor som man lär sig otroligt mycket av och som mer en gärna delar med sig av sin kunskap och på så sätt kommer hela tiden Utveckling/förbättring/motivation att gå till jobbet varje dag.

– Mark, Att hitta en enkel, ekonomiskt lösning. Inte fokusera för mycket på att skapa en helt ny unik idé ofta finns det en lösning redan, som bara behöver utvecklas till det bättre. Det är också viktigt att ha bra kontakt och förståelse för produktionsprocessen så att man ser begränsningar och möjligheter.

Vad krävs för att bli en bra och eftertraktad konstruktör?

– Mattias, Egen vilja, disciplin, nyfikenhet samt lättlärd. Man måste vara beredd att ta ett nytt steg i en annan riktning ingen annan gått förr, våga vara egen. Då tekniken blir gammal från en dag till en annan så måste man försöka hänga med, att hela tiden vara lite bättre, lite smartare och inte vara rädd att testa och inte stanna upp.

– Mark, För att bli en eftertraktad konstruktör måste man kunna använda de resurser som finns, prata med och inspireras av andra konstruktörer och naturligtvis hela tiden vidareutbilda sig.

Yrkeshögskolan höga kustenVad jobbar du med om 10 år?

– Mattias, Hmmm. Förhoppningsvis inte med det här. Jag är en väldigt aktiv person och den enda motionen jag får är till och från skrivaren och hämta en ny ritning. Inte bra. Men visst är det detta jag är bra på, men jag är inte feg att prova på något nytt som verkar spännande om möjligheten kommer. Om 10 år kan det vara tid för mig att lämna över till en yngre generation då jag hoppas att deras kunskap och effektivitet kommer överträffa min.

– Mark, Mitt mål är att lära mig så mycket som jag kan, skaffa mig bred kompetens och kunskap, men också att specialisera mig på ett område, gärna CAD. Om 10 år är jag känd i branschen och företagen står i kö för att anställa mig :o)Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Yrkeshögskolan Höga Kusten

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.