Visa studentum.se som: Mobil

Byggnadsvårdare Interiör och hantverk

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Sammanfattning
Yh-utbildning
Kramfors
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

Videoreportage

Byggnadsvård

Byggnadsvårdare Interiör och hantverk

BYGGNADSVÅRDARE

Söker du efter kvalitet och hållbarhet?

För en byggnadsvårdare är oftast inte den ena dagen lik den andra. En byggnadsvårdare utbildad hos oss kan jobba med t.ex. tillverkning av specialsnickerier såsom kök, dörrar och fönster men även restaureringsarbeten av historiskt värdefulla snickerier i exempelvis kyrkor kulturmiljöer och andra byggnadsminnen. Även projektering och planering av arbeten med objekt skyddade av kulturminneslagen.

VEM ÄR DU?

För att trivas inom kulturmiljövården bör du tycka om att jobba med utmaningar och vara flexibel med att hantera snabba ändringar som kan uppstå i ett projekt. Du kan jobba mot högt satta krav samtidigt som du har en ödmjukhet inför objekten och och har ett öga för detaljer och historiskt ursprung. Du tycker det är roligt med problemlösning, är kritiskt undersökande och nyfiken på att hela tiden  lära dig mera.

För mer information om Byggnadsvårdare Interiör och hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Endast grundläggande behörighet krävs.

Reell kompetens prövas via arbetsprov.

Lärande i arbete (LIA)

Bästa läraren är verkligheten

Utbildningen är upplagd så att du som studerande skall få så bra förutsättningar som möjligt i din kommande yrkesroll, en del av utbildningen sker därför ute på olika företag och arbetsplater i kursen Lärande i arbete (LIA).

Där får du praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära av verkligheten. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet.

I utbildningen finns 2 LIA-kurser på 4 veckor vardera.

Lokaler

MASKINER OCH ÖVRIG UTRUSTNING

Utbildningsanordnaren tillhandahåller verkstäder, moderna maskiner, handverktyg, material, programvaror och teknisk utrustning som är aktuell för utbildningen. Alla studenter har tillgång till dator med internetuppkoppling och i lokalen finns trådlöst nätverk tillgängligt för alla. Studenterna har tillträde till utbildningslokalerna fram till kl 22.

Skolans lokaler

Varje studerande har ett personligt passerkort och skolans lokaler kan användas även utanför lektionstid. I lokalerna finns välutrustade teorisalar, grupprum, datasalar med bra kapacitet, aktuella programvaror samt trådlöst internet. I byggnaden finns även en lunchrestaurang och pentry där du kan värma medhavd mat.

Examen & Intyg

Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen - SeQF nivå 5

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Campus Kramfors

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter. Kramfors och Höga KustenCentralt längs Norrlandskusten, mitt ibland...


Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsvårdare Interiör och hantverk

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Yrkeshögskolan Höga kusten Instagram


Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Lotta
(5)
Det är ren lyx att få gå den här utbildningen. Ansvariga och lärare är verkligen intresserade av oss studenter och att vi ska få en så bra utbildning som det bara är möjligt. Ser fram emot varje dag!
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Byggnadsvårdare Interiör och hantverk från Yrkeshögskolan Höga Kusten, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: