Visa studentum.se som: Mobil

KHD/Y – Konsthantverk/design

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Grimslöv
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2021-08-23 - Grimslöv

KHD/Y – Konsthantverk/design

Konst, hantverk, design - yrkesutbildning är en yrkesutbildning med inriktning mot konsthantverk och formgivning. Den vänder sig till dig som vill arbeta inom trä-, metall-, textilbranschen eller som konsthantverkare, möbelsnickare, designer, formgivare, scenograf, med mera. 

Utbildningens mål 

  • att ge ökade praktiska och teoretiska kunskaper
  • att ge en bred inblick i olika material, tekniker och uttryckssätt
  • att genom praktiskt arbete utveckla teknik och formsinne
  • att stimulera till kreativt tänkande och god problemlösningsförmåga
  • att ta del av vårt rika kulturarv och inspirera till ett nytänkande anpassat till dagens behov av konsthantverk och formgivning

För mer information om KHD/Y – Konsthantverk/design , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Utbildningen fordrar 3-årig gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper.

Kursinnehåll

Trä

Egen formgivning och tillverkning av föremål i trä, arbete med handverktyg och maskiner. Verktygs-, material- och maskinlära. Nya och gamla hantverkstekniker i färskt och torkat virke.

Träslagens egenskaper, sågningsprinciper, sammansättningstekniker, virkestorkning, böjträtekniker. Skärsvarvning, ytbehandling.

Metall

Egen formgivning och tillverkning av föremål/objekt i stål och andra metaller som mässing, koppar, aluminium mm. Arbete med handverktyg och maskiner.

Verktygs-, material- och maskinlära. Gassvetsning, migsvetsning, mjuk-, hårdlödning. Kall- varm bearbetning, plåtformning. Plastisk bearbetning av stål (smide). Ytbehandling/patinering

Textil

Egen formgivning och tillverkning av textila produkter. Traditionell och experimentell vävning i olika material och tekniker.

Målad-, tryckt varp och annan dekorativ vävning. Planering, uträkning och materiallära. Fotoscreentryck på textil, glas, trä, metall mm, blocktryck. Färgning, batik, fria textila tekniker. Avslutningar, monteringar.

Design 

Folkhögskola design: Form/designuppgifter. Skissteknik, modellbygge. Formlära. Digital bild (grundläggande photoshop, illustrator, indesign) Redovisnings-, utställnings-, presentationsteknik.

Färg & form

Teckning i olika material och tekniker: Skissteknik, perspektivlära, bildkomposition. Färglära. Målning. Färg, pigment och bindemedel. Tredimensionellt arbete: ex gips och betong. Illustration och grafisk formgivning. Arbete med informationsmaterial

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri och CSN-berättigande. De har en stor mängd olika material på skolan vilket ger bra förutsättningar för ett effektivt år. Du betalar för boende, mat, material och studieresor. 

Kontakta skolan för mer information!

CSN

Kursen vänder sig till dig som inte har möjlighet att ta studielån på folkhögskolekvoten. CSN för KHD/Y räknas på högskolekvoten

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: KHD/Y – Konsthantverk/design

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Tel: 0470-76 37 00
Fax 0470-76 37 05
grimslovsfolkhogskola.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KHD/Y – Konsthantverk/design från Grimslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: